Toscana Classic tetőcserép
Betoncserép
Hosszú élettartam és hagyományos elegancia jellemzi a Leier betoncserepeit. Ezek közül a Toscana Classic cserepeink a mediterrán típusú épületekhez hasonló klasszikus tetők építését segítik elő.
Bővebben
Színek
Toscana alapcserép Terra
Terra
Toscana alapcserép Téglavörös
Téglavörös
Toscana alapcserép Mogyoró
Mogyoró
Toscana alapcserép Fekete
Fekete
Toscana alapcserép Carbon
Carbon
Kiemelt terméktulajdonságok
  • Méret (cm):  33 x 42
  • Elemszükséglet (kb.): 10 db/m2
  • kg/db: 4,5
  • db/raklap: 240
  • Garancia: 50 év
Műszaki adatok
Megnevezés

Tetőhajlásszög22°-tól*
Tetőlécméretminimum 30x50 mm*
Méret330 x 420 mm
Tetőléctávolságmaximum 34 cm*
Tömeg4,5 kg/db
Átfedésminimum 8 cm, tetőhajlásszögtől függően*
Profilmagasság36 mm
Szükségletátlag 10 db/tető m2*
Névleges fedési szélesség304 +- 5 mm

* alkalmazástechnikai útmutató szerint

Bővebb leírás

A formán túli egyediséget a többféle színezési lehetőség biztosítja. Ezentúl a letisztult vonalvezetés valamint az elemek tökéletes illeszkedése gyors és gazdaságos tetőfedést tesznek lehetővé. A Leier tetőfedő rendszerek gazdaságos és esztétikus tetők kialakítását teszik lehetővé, betoncserepeink bármilyen építészeti megoldással jól harmonizálnak. A hullámos Leier cserepek elsősorban védelmi funkciót látnak el, hiszen a megépített tetőnek az az elsődleges feladata, hogy az időjárás viszontagságaitól megvédje az ingatlant. Természetesen jogos elvárás, hogy a tető amellett, hogy 100%-os védelmet nyújt, még legyen szép is. A Leier betoncserepei ennek az igénynek is maximálisan megfelelnek.

A letisztult vonalvezetés és az elemek tökéletes illeszkedése gyors és gazdaságos tetőfedést tesz lehetővé. Szükség is van a pontos és megbízható illesztésekre, napjaink olykor teljesen kiszámíthatatlan időjárásának köszönhetően előtérbe kerültek azok az építőelemek, amelyek extrém körülmények között is biztos védelmet nyújtanak a házaknak. A Leier Toscana betoncserép az esőnek és a szélnek ugyanúgy ellenáll, mint a nagy melegnek.

A többszörösen felületkezelt, nagy hullámú Toscana betoncserépre 50 év garanciát vállalunk. A Leier cserepei több évtizedre szólnak, biztosak vagyunk a tartósságában, hiszen mi gyártottuk, tudjuk, hogy miből van, és hogy mit bír. A betoncserepeink rendkívül szilárdak, és ez a tulajdonságuk, valamint a vízzáró képességük és a fagyállóságuk az idő előrehaladtával csak nő.

A Leier építőelemekhez az alapanyagokat gondosan válogatjuk össze, a saját magunk felé támasztott rendkívül szigorú elvárások miatt csak a legjobb anyagokkal dolgozunk. Ennek köszönhető, hogy a garantáltan méretpontos Toscana betoncserepek a hőmérséklet gyakori ingadozása ellenére sem vetemednek. Az egymáshoz tökéletesen illeszkedő betoncserepek nagy nedvesség hatására sem veszítenek szilárdságukból, alakjukat és méretüket ekkor sem változtatják.

Víz, cement, homok és vasoxid alapú színezőanyagok keverékéből áll a Toscana betoncserép, a természetes alapanyagok és a környezettudatos gyártási folyamat nálunk nagyon fontos. Legyen szó bármilyen Leier építőanyagról, vagy építőelemről, kizárólag környezetbarát anyagokat használunk fel az előállítás során, a régi, elhasznált, vagy sérült betoncserepek nem jelentenek kockázatot a környezetre, feldolgozhatók és újrahasznosíthatók.

Bármilyen rendeltetési célú épület tetőfedésére alkalmasak a Leier betoncserepei, nálunk biztosan megtalálja az elképzeléseinek megfelelő cserepeket.

Hullámos cserepek elemválasztéka

TípusBeton alapcserép*Szegélycserép balos/jobbosSzellőzőcserép*
Kúpcserép* (kúpcseréprögzítő kapoccsal)Kezdő kúpcserép**Hármas elosztó kúpcserép**Színcsoportbasic, classic, extra,luxbasic, classic, extra,luxbasic, classic, extra,lux
basic, classic, extra,luxbasic, classic, extra,luxbasic, classic, extra,lux
Méret (cm)33 x 4235,5 x 42,233 x 42
42 x 25,5 x 10,424 x 38 x 1035,8 x 42,4 x 20,1
Elemszükséglet (kb.)10 db/m23 db/ fmmin. 3 db/ szarufaköz
2,7 db/ fm1 db/ élgerinc1 db/konytcsúcs
kg/db4,56,34,4
3,64,26
RaklapLeier tégla raklapLeier tégla raklapLeier tégla raklap
Leier tégla raklapLeier tégla raklapLeier tégla raklap
db/raklap24042120
1604840

* 5 db-os kötegben kerül értékesítésre

** A termék ára tartalmazza a szükséges kúpcserép rögzítő elemet. 

A honlapon szereplő fotók, ábrák tájékoztató jellegűek, a színek a valóságtól eltérhetnek. Vásárlás előtt kérjük, tekintse meg termékeinket építőanyagkereskedő-partnereinknél.

Egyéb jellemzők
Klasszikus színek és formák
Klasszikus színek és formák
Vízzáró, fagyálló
Vízzáró, fagyálló
Stabilan ellenáll a szélsőséges időjárásnak
Stabilan ellenáll a szélsőséges időjárásnak
Rendkívül magas szilárdság
Rendkívül magas szilárdság
Méretpontos, tökéletes illeszkedés
Méretpontos, tökéletes illeszkedés
Letisztult vonalvezetésű formavilág
Letisztult vonalvezetésű formavilág
Gyorsan, gazdaságosan építhető
Gyorsan, gazdaságosan építhető
Anyagában színezett
Anyagában színezett
50 év garancia
50 év garancia

Iratkozzon fel hírlevelünkre!