Leiertherm 30 AKU HT tégla
Leier
Kiváló hanggátlási értékekkel rendelkező tégla, habarcstáskás kialakításának köszönhetően pedig egyszerűbbé teszi a falazást. Elsősorban hanggátló falazatok építéséhez ajánlott. 30 cm vastagságú falazat építésére alkalmas.
Bővebben
Kiemelt terméktulajdonságok
  • Méret (cm): 25x30x23,8
  • Szükséglet: 16 db/m2
  • Hőátbocsátási tényező (U.terv, fal.): 1,05 W/m2K
  • db/raklap: 64
Műszaki adatok
TULAJDONSÁG
ÉRTÉK
DIMENZIÓ
Méretek
25x30x23,8
cm
Raklapmennyiség
64
db/raklap
Raklap típus

Leier
Raklap méret
100 x 120
cm
Szükséglet
16
db/m2
Bruttó száraz testsűrűség
1130
kg/m3
Névleges súly
19,3
kg
Deklarált nyomószilárdság
11
N/mm2
Egyenértékű
hővezetési tényező
0,385
W/mK
Hőátbocsátási tényező
(U.terv, fal.)
1,05
W/m2K
Súlyozott laboratóriumi
léghanggátlási szám
61
dB
Tűzállósági osztály
A1

Bővebb leírás
Kiváló hanggátlási értékekkel rendelkező tégla, habarcstáskás kialakításának köszönhetően pedig egyszerűbbé teszi a falazást. Elsősorban hanggátló falazatok építéséhez ajánlott. 30 cm vastagságú falazat építésére alkalmas, 61 dB súlyozott léghanggátlási értékkel rendelkezik. A garantált léghanggátlás eléréséhez 12 mm vastag vízszintes mész-cement habarcsréteg, teljesen kitöltött habarcstáska, valamint kétoldali 35-35 mm vastagságú mészcement vakolat alkalmazása szükséges, mert így érhető el 30 cm-es falvastagság esetén a min. 501 kg/m2 egységnyi falazatsúly.

A Leiertherm kerámia falazóelemek magukban hordozzák a hagyományos téglaépítés kedvező alaptulajdonságait. Az alapanyagként felhasznált agyag kitermelése és újra feldolgozása minimális mértékben terheli környezetünket.

A tégla nem éghető anyag, ezért az abból épített házak jól ellenállnak a tűznek. A téglafalak kedvező szilárdsági tulajdonságokkal és a mechanikai igénybevételekkel szemben is jó ellenálló képességgel rendelkeznek. A falszerkezetek, jó hangszigetelő képességűek. A nagy tömörségű téglaszerkezetek kiemelkedő hőtároló képességűek és hőfok csillapításúak. A téglának jók a légnedvesség-szabályozási képességei, ezért kellemes páratartalmú és mikroklímájú, komfortos lakóterek kialakítását teszi lehetővé. A téglafalak jól vakolhatók. A teherhordó és homlokzati falazóelemeken kívül a rendszerhez válaszfallapok és áthidaló elemek tartoznak. A termékcsoport teljes körű alkalmazásának egyértelmű előnye, hogy a rendszer elemei azonos minőségű anyagból készülnek, így az elkészülő épületek falszerkezetei és áthidalói hasonló technológiával egységes méretrendben építhetők.
Egyéb jellemzők
Laboratóriumi léghanggátlási értéke 61 dB
Laboratóriumi léghanggátlási értéke 61 dB
A habarcstáskás kialakításának köszönhetően egyszerűbb a falazás
A habarcstáskás kialakításának köszönhetően egyszerűbb a falazás
Jó légnedvesség szabályozási képesség
Jó légnedvesség szabályozási képesség
Elsősorban hanggátló falazatok építéséhez ajánljuk
Elsősorban hanggátló falazatok építéséhez ajánljuk

Iratkozzon fel hírlevelünkre!