Leiertherm 25 OBJEKT tégla
Leier
Elsősorban belső, nagyszilárdságú teherhordó, vagy többrétegű homlokzati teherhordó, térelhatároló falazatok kialakításához alkalmazható.Nagy tömege révén kiváló hangszigetelési és hőtárolási tulajdonságokkal rendelkezik.
Bővebben
Kiemelt terméktulajdonságok
  • Méret (cm): 25 x 38 x 23,8
  • Szükséglet: 10,5 db/m2
  • Hőátbocsátási tényező (U.terv, fal.): 0,73 W/m2K
  • db/raklap: 60
Műszaki adatok


TULAJDONSÁG
ÉRTÉK
DIMENZIÓ
Méretek
25 x 38 x 23,8
cm
Raklapmennyiség
60
db/raklap
Raklap típus

Leier
Raklap méret
100 x 120
cm
Szükséglet
10,5
db/m2
Bruttó száraz testsűrűség
950
kg/m3
Névleges súly
21,5
kg
Deklarált nyomószilárdság
15
N/mm2
Egyenértékű
hővezetési tényező
0,343
W/mK
Hőátbocsátási tényező
(U.terv, fal.)
0,73
W/m2K
Súlyozott laboratóriumi
léghanggátlási szám
53
dB
Tűzállósági osztály
A1


Bővebb leírás

Jó hőtároló képessége miatt, 10-15 cm utólagos homlokzati hőszigeteléssel kombinálva, energiatudatos, akár passzívház szintű épületek építésére is alkalmas lehet. Ebben a többrétegű falszerkezetben az Objekt tégla a falazat stabilitását és belső hőtároló rétegét adja, míg a külső hőszigetelés a szükséges hőtechnikai teljesítményt biztosítja.

A Leiertherm kerámia falazóelemek magukban hordozzák a hagyományos téglaépítés kedvező alaptulajdonságait. Az alapanyagként felhasznált agyag kitermelése és újra feldolgozása minimális mértékben terheli környezetünket. A tégla nem éghető anyag, ezért az abból épített házak jól ellenállnak a tűznek. A téglafalak kedvező szilárdsági tulajdonságokkal és a mechanikai igénybevételekkel szemben is jó ellenálló képességgel rendelkeznek. A falszerkezetek, jó hangszigetelő képességűek. A nagy tömörségű téglaszerkezetek kiemelkedő hőtároló képességűek és hőfok csillapításúak. A téglának jók a légnedvesség-szabályozási képességei, ezért kellemes páratartalmú és mikroklímájú, komfortos lakóterek kialakítását teszi lehetővé. A téglafalak jól vakolhatók. A teherhordó és homlokzati falazóelemeken kívül a rendszerhez válaszfallapok és áthidaló elemek tartoznak. A termékcsoport teljes körű alkalmazásának egyértelmű előnye, hogy a rendszer elemei azonos minőségű anyagból készülnek, így az elkészülő épületek falszerkezetei és áthidalói hasonló technológiával egységes méretrendben építhetők.

Egyéb jellemzők
Nagyszilárdságú teherhordó falakhoz
Nagyszilárdságú teherhordó falakhoz
Kiváló léghanggátlás, laboratóriumi léghanggátlási értéke 53 dB
Kiváló léghanggátlás, laboratóriumi léghanggátlási értéke 53 dB
Kiváló hőtárolási tulajdonság
Kiváló hőtárolási tulajdonság
Hagyományos technológiával falazható
Hagyományos technológiával falazható

Iratkozzon fel hírlevelünkre!