Durisol hanggátló falazóelem DMi 17/12 L
Durisol
A Leier Durisol rendszer a fa és a beton által kínált összes előnyt egyesíti. Kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal, valamint nagyon jó hőtároló képességgel rendelkezik. Az elemek technológiai összetétele kiváló páraelvezetésit biztosít.
Bővebben
Színek
Durisol falazóelem Dmi 17/12
Barna
Kiemelt terméktulajdonságok
  • Méret (cm): 50x17x25
  • Anyagszükséglet (db/m2): 8
  • db/raklap: 60
Műszaki adatok
Típus
Méret
kb. db/m2
kg/db
db/raklap
Raklap típus
Raklap méret (cm)
Kitöltőbeton
(kb.l/m2)

Durisol hanggátló falazóelem DMi 17/12 L
50 × 17 × 25
8,0
9
60
Tégla
100 x 120
101
Bővebb leírás

Építs újrahasznosított anyagból!

A falazat télen és nyáron egyaránt fontos szerepet játszik az épületen belüli kellemes klíma kialakulásában, de az energiafelhasználására és az üzemeltetési költségekre is hatással van. Ha falazatról van szó, először a Leier zászlóshajójára, a téglára gondolhatunk, pedig van más, az építkezőknek számtalan előnyt kínáló korszerű és kipróbált falazóanyagunk is. Az emberiség évezredek óta használja építkezéseihez az égetett agyagot, a téglát, ugyanakkor kevesen ismerik a nagyjából 80 éves múltra visszatekintő, újrahasznosított gyártási mellékterméket, a mineralizált faforgácsot felhasználó öko-építőanyagot, a Durisolt. 

A Durisol mellett főleg azok a beruházók, tervezők döntenek, akik magas minőségű építőanyagokat használnak, és azok kiválasztása során is szem előtt tartják a környezettudatosságot, az energiatakarékosságot. A Durisol előállításához felhasznált faforgács természetesen megújuló, újrahasznosított alapanyag. Ehhez cement, víz és egyéb speciális alapanyagok megfelelő arányú keverésével, a fa és beton által kínált összes előnyös tulajdonságot egyesítő építőanyag válik: hasonlón a téglához, stabil és teherbíró, és az épület használói számára egy sor további hasznot kínál. 

A Durisolból készült fal bármilyen funkciójú épületben előnyösen fejti ki kiemelkedően jó hő- és páraszabályozó képességét, amelynek köszönhetően a beltéri klíma kellemes, egészséges. Ehhez társul a szintén kiemelkedő hangszigetelő és hangelnyelő képesség, amely hozzájárulhat bármilyen környezetben álló épület komfortjához. Nem csupán az épület külső falai készülhetnek az energiatakarékos Durisolból, hanem természetesen a válaszfalak, belső teherhordó falak is. Sőt ez a műszaki megoldás akár kéregfalként, falpanelként is rendelkezésre áll, amely jelentősen korszerűsíti, gyorsítja az építkezést. A Durisol falazóelemekből készülő építmények a falazatot erősítő vasalással és a falszerkezetbe betöltött betonnal földrengésbiztosak.

Közel nulla energiafelhasználású épületek Durisolból

2020 után csak a közel nulla energiaigényű épületek kaphatnak használatbavételi engedélyt. Ezért már ma úgy kell tervezni, és a megfelelő építőanyagokat, így a falazat anyagát is kiválasztani, hogy az a 2020 után életbe lépő szabályoknak megfeleljen. A Durisol ebben a tekintetben sem okoz csalódást: a választékban olyan vastagságú, integrált hőszigeteléssel ellátott elem is található, amely külső teherhordó falként használva megállja a helyét az épületek energiafelhasználására vonatkozó egyre szigorodú előírások között is. 

A Leier Cégcsoport tulajdonában lévő szabadalomnak köszönhetően, kizárólag cégünk gyártja az öko-építőanyag családot, a Durisolt. Cégünk mindig élen járt a környezetbarát technológiák alkalmazása és a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása terén, így a Durisol kiválóan illeszkedik termékeinkkel kapcsolatos filozófiánkba. Az akár újrahasznosított fából is készíthető Durisol falazóelemek gyártásakor is nagy figyelmet kap a minél alacsonyabb környezeti terhelés. Az így kibocsátott szén-dioxid aránya bármely más építőanyag gyártásával összehasonlítva a legkedvezőbb.

Felelős vállalatként környezetünk megóvását fáradhatatlanul szem előtt tartjuk, célunk nem lehet más, mint lehetőségeink szerint hozzájárulni az élhető jövő megalapozásához.


Egyéb jellemzők
Stabil és teherbíró
Stabil és teherbíró
Kiváló páraelvezetés
Kiváló páraelvezetés
Kiváló hő- és zajszigetelő képesség
Kiváló hő- és zajszigetelő képesség
Falpanelként is rendelkezésre áll
Falpanelként is rendelkezésre áll
Fagytűrő, kézi eszközökkel méretre szabható falazóelemrendszer
Fagytűrő, kézi eszközökkel méretre szabható falazóelemrendszer
A betonkitöltés által jó hőtároló, öko-építőanyag
A betonkitöltés által jó hőtároló, öko-építőanyag

Iratkozzon fel hírlevelünkre!