Durisol hanggátló falazóelem DMi 15/9 L
Durisol
A Leier Durisol rendszer a fa és a beton által kínált összes előnyt egyesíti. Kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal, valamint nagyon jó hőtároló képességgel rendelkezik. Az elemek technológiai összetétele kiváló páraelvezetésit biztosít.
Bővebben
Színek
Durisol falazóelem DMi 15/9 L
Barna
Kiemelt terméktulajdonságok
  • Méret (cm): 50x15x25
  • Anyagszükséglet (db/m2): 8
  • db/raklap: 70
Műszaki adatok
Típus
Méret
kb. db/m2
kg/db
db/raklap
Raklap típus
Raklap méret (cm)
Kitöltőbeton
(kb.l/m2)

Durisol hanggátló falazóelem DMi 15/9 L
50 × 15 × 25
8,0
6
70
Tégla
100 x 120
76
Bővebb leírás

Építs újrahasznosított anyagból!

A falazat télen és nyáron egyaránt fontos szerepet játszik az épületen belüli kellemes klíma kialakulásában, de az energiafelhasználására és az üzemeltetési költségekre is hatással van. Ha falazatról van szó, először a Leier zászlóshajójára, a téglára gondolhatunk, pedig van más, az építkezőknek számtalan előnyt kínáló korszerű és kipróbált falazóanyagunk is. Az emberiség évezredek óta használja építkezéseihez az égetett agyagot, a téglát, ugyanakkor kevesen ismerik a nagyjából 80 éves múltra visszatekintő, újrahasznosított gyártási mellékterméket, a mineralizált faforgácsot felhasználó öko-építőanyagot, a Durisolt. 

A Durisol mellett főleg azok a beruházók, tervezők döntenek, akik magas minőségű építőanyagokat használnak, és azok kiválasztása során is szem előtt tartják a környezettudatosságot, az energiatakarékosságot. A Durisol előállításához felhasznált faforgács természetesen megújuló, újrahasznosított alapanyag. Ehhez cement, víz és egyéb speciális alapanyagok megfelelő arányú keverésével, a fa és beton által kínált összes előnyös tulajdonságot egyesítő építőanyag válik: hasonlón a téglához, stabil és teherbíró, és az épület használói számára egy sor további hasznot kínál. 

A Durisolból készült fal bármilyen funkciójú épületben előnyösen fejti ki kiemelkedően jó hő- és páraszabályozó képességét, amelynek köszönhetően a beltéri klíma kellemes, egészséges. Ehhez társul a szintén kiemelkedő hangszigetelő és hangelnyelő képesség, amely hozzájárulhat bármilyen környezetben álló épület komfortjához. Nem csupán az épület külső falai készülhetnek az energiatakarékos Durisolból, hanem természetesen a válaszfalak, belső teherhordó falak is. Sőt ez a műszaki megoldás akár kéregfalként, falpanelként is rendelkezésre áll, amely jelentősen korszerűsíti, gyorsítja az építkezést. A Durisol falazóelemekből készülő építmények a falazatot erősítő vasalással és a falszerkezetbe betöltött betonnal földrengésbiztosak.

Közel nulla energiafelhasználású épületek Durisolból

2020 után csak a közel nulla energiaigényű épületek kaphatnak használatbavételi engedélyt. Ezért már ma úgy kell tervezni, és a megfelelő építőanyagokat, így a falazat anyagát is kiválasztani, hogy az a 2020 után életbe lépő szabályoknak megfeleljen. A Durisol ebben a tekintetben sem okoz csalódást: a választékban olyan vastagságú, integrált hőszigeteléssel ellátott elem is található, amely külső teherhordó falként használva megállja a helyét az épületek energiafelhasználására vonatkozó egyre szigorodú előírások között is. 

A Leier Cégcsoport tulajdonában lévő szabadalomnak köszönhetően, kizárólag cégünk gyártja az öko-építőanyag családot, a Durisolt. Cégünk mindig élen járt a környezetbarát technológiák alkalmazása és a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása terén, így a Durisol kiválóan illeszkedik termékeinkkel kapcsolatos filozófiánkba. Az akár újrahasznosított fából is készíthető Durisol falazóelemek gyártásakor is nagy figyelmet kap a minél alacsonyabb környezeti terhelés. Az így kibocsátott szén-dioxid aránya bármely más építőanyag gyártásával összehasonlítva a legkedvezőbb.

Felelős vállalatként környezetünk megóvását fáradhatatlanul szem előtt tartjuk, célunk nem lehet más, mint lehetőségeink szerint hozzájárulni az élhető jövő megalapozásához.


A honlapon szereplő fotók, ábrák tájékoztató jellegűek, a színek a valóságtól eltérhetnek. A Durisol elemeknél azonos színű blokkok közt árnyalatnyi színeltérés lehetséges.

Egyéb jellemzők
Stabil és teherbíró
Stabil és teherbíró
Kiváló páraelvezetés
Kiváló páraelvezetés
Kiváló hő- és zajszigetelő képesség
Kiváló hő- és zajszigetelő képesség
Falpanelként is rendelkezésre áll
Falpanelként is rendelkezésre áll
Fagytűrő, kézi eszközökkel méretre szabható falazóelemrendszer
Fagytűrő, kézi eszközökkel méretre szabható falazóelemrendszer
A betonkitöltés által jó hőtároló, öko-építőanyag
A betonkitöltés által jó hőtároló, öko-építőanyag

Iratkozzon fel hírlevelünkre!