PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Leier klímafödém

Az előregyártott építőanyagok nagy előnye a szakemberek és megrendelők számára is, hogy gyorsítják az építkezést. Manapság pedig az is különösen értékelendő szempont, hogy a technológiának köszönhetően kevesebb emberre van szükség a kivitelezés helyszínén – ez pedig nem megy a gyorsaság rovására. Így van ez a Leier legújabb termékénél, a klímafödémnél is.

Mi is az a klímafödém?

A Leier Hungária Kft kínálatának újdonsága, hogy a mesterpanel födémet a WBS Kft-vel együttműködésben kiegészítették modern felületfűtési és hűtési csövekkel, tehát a lemezekbe előre be van építve a mennyezetfűtés. Az így megvalósult termék kapta a Leier Klímafödém nevet. A mesterpanelba épített csővezetékek egyaránt alkalmasak fűtő- és hűtővíz szállítására akár hőszivattyú által is. Ennek eredménye, hogy a mennyezet jelentős szerepet játszik az épület hűtésében és fűtésében. A födémbe épített csőrendszerek az épület betonszerkezetét használják a hőcseréhez, így lesz teljes a klíma: télen sugárzó hőt, nyáron pedig kellemes hűtő hatást biztosítanak zavaró légáramlatok és hőmérsékletingadozás nélkül.

A Leier klímafödém a nagy teljesítőképességével és rövid reakcióidejével a modern épületek mai komfortérzet iránti igényét nagymértékben kielégíti. A csöveknek közvetlenül a födém betonfelszín közelében történő elhelyezése biztosítja a jó hőátvitelt, így az épület az igényeknek megfelelően fűthető illetve hűthető. A paneleket közvetlenül a födémzsaluzatra fektetik és rögzítik. A panelek szél

essége és hossza az adott épület adottságaihoz igazodik. Mennyezetfűtési és -hűtési panelok, melyek gyors reakcióidejű, nagy fajlagos fűtési és hűtési teljesítményű aktív fűtést/hűtést biztosítanak. Az előszerelt panelok alkalmasak a monolit beton födémek zsaluzatára történő ráhelyezésre. A gyárilag előszerelt csőregiszter panelok alapja egy beömlőnyílásokkal ellátott műanyag hordozórács, amely felveszi a terhelést, és az alsó födémzsaluzatra fektethető. Így egy tisztán zsalufelület struktúrájú mennyezetfelület biztosítható. A regiszterek a helyszíni adottságoknak megfelelően kerülnek előre legyártásra.

Klimafodem1 Klimafodem2 Klimafodem3

Előnyök

  • korszerű hűtő-fűtő rendszer
  • magasabb készültségi fok
  • az integrált hűtő-fűtő csövek beépítésével kevesebb élőmunkaigény
  • kivitelezési gyorsaság megnövelése
  • méretpontos, méretre szabott elemek
  • az elemek alját vakolni nem szükséges, csak glettelést igényel
Klimafodem3D-1 Klimafodem3D-2

Megválaszolatlan kérdései maradtak? Termékmenedzserünk segít a további kérdések megválaszolásában!

Termékmenedzserek megjelenítése!

Feliratkozás hírlevélre