Leier klímafödém
Leier
Gyorsaság, gazdaságosság, biztos működés és egyre gyakrabban a környezettudatosság – ezek az előnyök egyre több építkező számára fontos tényezők. Az előregyártás új innovációja a korszerű, a gépészet beszerelését könnyítő klímafödém is ezekre az igényekre ad választ. A mesterpanelbe épített csővezetékek egyaránt alkalmasak fűtő- és hűtővíz szállítására akár hőszivattyú kiszolgálására is. Ennek eredménye, hogy a mennyezet jelentős szerepet játszik az épület kellemes klímájának kialakításában.
Bővebben
Bővebb leírás

A Leier Hungária Kft. kínálatának újdonsága, hogy a mesterpanel födém kiegészült modern felületfűtési és -hűtési csövekkel: tehát a lemezekbe előre be van építve a mennyezetfűtéshez szükséges gépészeti előkészítés. Az így létrejött új, modern előregyártott építőelem kapta a Leier Klímafödém nevet. A mesterpanelbe épített csővezetékek egyaránt alkalmasak fűtő- és hűtővíz szállítására akár hőszivattyú kiszolgálására is. Ennek eredménye, hogy a mennyezet jelentős szerepet játszik az épület kellemes klímájának kialakításában, hűtésében és fűtésében egyaránt. A födémbe épített csőrendszerek az épület betonszerkezetét használják a hőcseréhez, így lesz teljes a klíma: télen sugárzó hőt, nyáron pedig kellemes hűtő hatást biztosítanak zavaró légáramlatok és hőmérséklet ingadozás nélkül. A Leier klímafödém nagy teljesítőképességével és rövid reakció idejével a modern épületek lakóinak mai komfortérzet iránti igényét messzemenőkig szolgálja. A paneleket közvetlenül a gyártóasztalra fektetik és rögzítik. A panelek szélessége és hossza az adott épület adottságaihoz igazodik. Mennyezetfűtési és -hűtési panelek gyors reakcióidejű, nagy fajlagos fűtési és hűtési teljesítményű aktív fűtést/hűtést biztosítanak.

Előnyben a családi- és társasházak

A mesterpanelt elsősorban családi házakhoz és társasházakhoz ajánlja a Leier szakértő csapata. A klímafödém beszerzését mindenképp érdemes megfontolnia azoknak, akik egy modern felület fűtési és hűtési rendszert is szeretnének alkalmazni. Ahogy azt már az előregyártott elemektől megszokhattuk, számos előnyt kínálnak a kivitelezés helyszínén – most sincs ez másképp. Klímafödém esetén a csövek és az esetleges elektromos dobozok beépítése nagymértékben meggyorsítja a fűtési és az elektromos rendszer kiépítését, így kevesebb az előmunka igény, ezen felül elegendő a födémlemezek alját csak glettelni, tehát megspórolható a vakolás.

További lehetőségeket kínál az előregyártás

A LEIER Hungária Kft. több előregyártott vasbeton építőanyagot kínál az építtetők számára. A födémrendszerek közül a kéregfödém egy olyan modern, 5 cm vastag födémlemez, ami már gyárilag tartalmazza a statikusok által meghatározott födém alsó vasalatát. A szerkezet megépítése lényegesen gyorsabb és egyszerűbb, mint a hagyományos födémeké, mivel a lemezeket csak az előre elkészített alátámasztásokra kell felhelyezni daru segítségével. Az építkezéseken az innovációval elkerülhető a csúszás, a mesterpanel födém a megrendelővel egyeztetett ütemterv szerint kerül az építkezés helyszínére. A teljes födémszerkezet a helyszínen elhelyezendő felső vasalással, az épületgépészeti vezetékek lefektetésével, valamint a helyszíni felbeton kiöntésével készül el. A födémlemezekbe előre elhelyezhetők az elektromos dobozok és a gépészeti áttörések. A mesterpanel alsó síkja glettelésre és festésre kész alsó felülettel rendelkezik, így tovább gyorsítja a folyamatot, hogy azt vakolni sem kell.

Szerkezettervező cégek, kollégák

Egyéb jellemzők
Télen sugárzó hőt, nyáron kellemes hűtő hatást biztosít
Télen sugárzó hőt, nyáron kellemes hűtő hatást biztosít
Magas hatásfokkal működő rendszer
Magas hatásfokkal működő rendszer
Családi házakhoz, társasházakhoz, irodák és közintézményekhez is alkalmas
Családi házakhoz, társasházakhoz, irodák és közintézményekhez is alkalmas

Iratkozzon fel hírlevelünkre!