PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Újdonság: klímafödém előregyártással

Gyorsaság, gazdaságosság, biztos működés és egyre gyakrabban a környezettudatosság – ezek az előnyök egyre több építkező számára fontos tényezők. Az előregyártás új innovációja a korszerű, a gépészet beszerelését könnyítő klímafödém is ezekre az igényekre ad választ. Ismerje meg a Leier kínálatának új elemét! A témával több szakmai rendezvény is foglalkozik az ősz folyamán, de előszőr nézzük mi is az a klímafödém!

A Leier Hungária Kft. kínálatának újdonsága, hogy a mesterpanel födémet a WBS Kft-vel együttműködésben kiegészítették modern felületfűtési és hűtési csövekkel: tehát a lemezekbe előre be van építve a mennyezetfűtéshez szükséges gépészeti előkészítés. Az így létrejött új, modern előregyártott építőelem kapta a Leier Klímafödém nevet. A mesterpanelbe épített csővezetékek egyaránt alkalmasak fűtő- és hűtővíz szállítására akár hőszivattyú kiszolgálására is. Ennek eredménye, hogy a mennyezet jelentős szerepet játszik az épület kellemes klímájának kialakításában, hűtésében és fűtésében egyaránt. A födémbe épített csőrendszerek az épület betonszerkezetét használják a hőcseréhez, így lesz teljes a klíma: télen sugárzó hőt, nyáron pedig kellemes hűtő hatást biztosítanak zavaró légáramlatok és hőmérsékletingadozás nélkül.

A Leier klímafödém nagy teljesítőképességével és rövid reakció idejével a modern épületek lakóinak mai komfortérzet iránti igényét messzemenőkig szolgálja. A paneleket közvetlenül a gyártóasztalra fektetik és rögzítik. A panelek szélessége és hossza az adott épület adottságaihoz igazodik. Mennyezetfűtési és -hűtési panelek gyors reakcióidejű, nagy fajlagos fűtési és hűtési teljesítményű aktív fűtést/hűtést biztosítanak.

Előnyben a családi- és társasházak

A mesterpanelt elsősorban családi házakhoz és társasházakhoz ajánlja a Leier szakértő csapata. A klímafödém beszerzését mindenképp érdemes megfontolnia azoknak, akik egy modern felület fűtési és hűtési rendszert is szeretnének alkalmazni.

Ahogy azt már az előregyártott elemektől megszokhattuk, számos előnyt kínálnak a kivitelezés helyszínén – most sincs ez másképp. Klímafödém esetén a csövek és az esetleges elektromos dobozok beépítése nagymértékben meggyorsítja a fűtési és az elektromos rendszer kiépítését, így kevesebb az előmunka igény, ezen felül elegendő a födémlemezek alját csak glettelni, tehát megspórolható a vakolás.

A szerelés folyamata

A Leier Klímafödém rendszerét a cég közösen a WBS-el együtt dolgozta ki, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a rendszert és a beépülő fűtő-hűtő paneleket megtervezik, majd legyártják, valamint az elemek elhelyezése után ezek további építését is ők végzik el. A szakemberek jól bevált tanácsa, hogy az érdeklődők csak olyan gyártót válasszanak, akik többéves tapasztalattal rendelkeznek a rendszerek gyártásánál, tervezésénél és tovább építésnél – ezért is jó választás a WBS megbízható szolgáltatása.

Klimafodem1 Klimafodem2 Klimafodem3


 

Klimafodem3D-1 Klimafodem3D-2

Ha árajánlatot szeretne kérni, keresse bizalommal termékmenedzsereinket, illetve területi képviselőinket. 

 

További lehetőségeket kínál az előregyártás

A LEIER Hungária Kft több előregyártott vasbeton építőanyagot kínál az építtetők számára. A födémrendszerek közül a kéregfödém egy olyan modern, 5 cm vastag födémlemez, ami már gyárilag tartalmazza a statikusok által meghatározott födém alsó vasalatát. A szerkezet megépítése lényegesen gyorsabb és egyszerűbb, mint a hagyományos födémeké, mivel a lemezeket csak az előre elkészített alátámasztásokra kell felhelyezni daru segítségével. Az építkezéseken az innovációval elkerülhető a csúszás, a mesterpanel födém a megrendelővel egyeztetett ütemterv szerint kerül az építkezés helyszínére.

A teljes födémszerkezet a helyszínen elhelyezendő felső vasalással, az épületgépészeti vezetékek lefektetésével, valamint a helyszíni felbeton kiöntésével készül el. A födémlemezekbe előre elhelyezhetők az elektromos dobozok és a gépészeti áttörések. A mesterpanel alsó síkja glettelésre és festésre kész alsó felülettel rendelkezik, így tovább gyorsítja a folyamatot, hogy azt vakolni sem kell.

A szeptember 8-án megrendezendő "Barátságban az építszet és a gépészet" konferencia a tervezőknek és kivitelezésben dolgozó szakembereknek szól. A rendezvényen azokat az épületgépészeti kérdéseket járjuk körül, amelyekkel a tervezőknek és kivitelezési vezetőknek az elvárható minőségű végeredmény érdekében érdemes tisztában lenniük. További részleteket itt talál: https://buildrendezvenyek.hu/75-baratsag

A Budapestről a Leier győri üzemébe szervezett buszkirándulás során az előregyártás általános felhasználása mellett az olyan speciális, tervezői-, tartószerkezeti munkát, de akár a gépészeti kialakítást segítő műszaki lehetőségek is napirendre kerülnek, mint egy liftakna, erkélyelem, vagy a klímafödém tervezése és kivitelezése. A szeptember 22-i előadások és a gyakorlati bemutató részleteit itt találja: https://www.leier.hu/gyarlatogatas-a-leier-gyori-uzemeben
 

Feliratkozás hírlevélre