PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

AKU tégla

A Leier természetes alapanyagokból készült építészeti elemei a külső- és belső falazatoknál is a kiváló minőségre koncentrálnak. Évtizedes tapasztalatunk nemcsak a külső falazatok, hanem a belső falazatok speciális fajtáinál, a hanggátló falaknál is megmutatkozik. Ezeknél a falazatoknál szintén alapvető elvárás a kifogástalan funkcionalitás. Ahogy a külső fal felé támasztott követelmény a kiváló hőszigetelő képesség, úgy a belső falainktól teljesen jogosan várjuk el, hogy hozzájáruljanak a nyugodt, csendes lakás kialakításához.

A Leiertherm AKU téglái értékálló megoldást nyújtanak a lakások belső falainak felépítéséhez. Elsősorban hanggátló falakhoz ajánljuk ezeket a kerámia termékeket, hanggátló képességüknek köszönhetően ugyanis csendes, nyugodt otthonok kialakításához nyújtanak nagy segítséget. A Leier kerámiatégláit hosszútávra készítjük, a fizikai és kémiai hatásoknak ellenállnak, aminek köszönhetően értékálló, évszázados tartással rendelkező épületeket hozhatunk létre.

A Leier kerámiatégláiból felépített falak stabilak és nem deformálódnak, a modern tűzvédelmi elvárásoknak maximálisan megfelelnek, és ez az egyik legfontosabb, ha egy család otthonát kell felépíteni.

AKU tégláinkat hanggátló falakhoz fejlesztettük ki, céljuk és elsődleges feladatok, hogy az otthonunk ne csak a külvilágtól legyen védett, de a lakáson, házon belüli nyugalom is biztosítva legyen.

A hangszigetelő téglák 25 vagy 30 centiméteres falazatokhoz használhatók és tökéletesen megfelelnek az épületen belüli hangszigetelés minden követelményének. A fal vastagságától függően a Leiertherm AKU téglái 55 és 57 dB léghanggátlási értékkel rendelkeznek, ez a komoly teljesítmény gyakorlatilag valamennyi házon belüli felhasználási területre alkalmassá teszi a téglát.

Megválaszolatlan kérdései maradtak? Kérjen segítséget az Önhöz tartozó területi képviselőtől!

=> ¤

Társasházak esetében fontos, hogy a lakáselválasztó falak (amennyiben fal mentén határos lakásokról van szó ugyanabban a társasházban), valamint a lakást a lépcsőháztól elválasztó falak a lehető legtökéletesebb hangszigetelő hatást fejtsék ki. Optimális esetben kívülről nem jöhet be a lakásba semmilyen zajhatás, és fordítva, tehát a lakásból kifelé sem jó, ha zaj szűrődik.

Az említett területek mellett természetesen lakáson belül is sikeresen alkalmazható a Leier AKU tégla, a nyugodt és a csendes részek elválasztása megköveteli a kitűnő hanggátló hatást (például a nappalit a hálószobától elválasztó falat építhetjük kerámia AKU téglából).

Az épületen belüli fokozott hangszigetelés ma már ugyanúgy alapkövetelmény, mint a falak kiváló hőszigetelési képessége. Ehhez egyrészt szüksége van egy olyan kiváló tulajdonságokkal rendelkező téglára, mint a Leiertherm AKU tégla, másrészt ennek a téglának a megfelelő beépítését is el kell végezni. Nem mindegy, hogy milyen habarcsot, milyen vastagon viszünk fel, és természetesen a vakolat tulajdonságai is sokat számítanak a megfelelő hanggátló hatás elérése érdekében.

A Leiertherm AKU hanggátló tégláit azoknak ajánljuk, akik hazaérve egy fárasztó munkanap után szeretnének pihenni. Nem kíváncsiak a szomszédból jövő zajokra, egyszerűen csak élvezni akarják az otthon nyugalmát.

Tovább a termékekhez!

Hasznosak lehetnek ezek az információk a környezetében élőknek? Ossza meg velük is!