LeierPLAN 45 N+F tégla
Leier
A LeierPLAN 45 N+F tégla a csiszolt N+F termékcsalád kiemelkedő terméke. Kiváló hőszigetelési, és hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik, amit rendkívüli hanggátló képessége tesz még egyedülállóbbá.
Bővebben
Kiemelt terméktulajdonságok
  • Méret (cm): 45x25x24,9
  • Szükséglet: 16 db/m2
  • Hőátbocsátási tényező (U.terv, fal.): 0,29 W/m2K
  • db/raklap: 50

Műszaki adatok
TULAJDONSÁG
ÉRTÉK
DIMENZIÓ
Méretek
45x25x24,9
cm
Raklapmennyiség
50
db/raklap
Raklap típus

Leier
Raklap méret
100 x 120
cm
Szükséglet
16
db/m2
Bruttó száraz testsűrűség
640
kg/m3
Névleges súly
19
kg
Deklarált nyomószilárdság
11
N/mm2
Egyenértékű
hővezetési tényező
0,138
W/mK
Hőátbocsátási tényező
(U.terv, fal.)
0,29
W/m2K
Súlyozott laboratóriumi
léghanggátlási szám
41
dB
Tűzállósági osztály
A1

Bővebb leírás

A LeierPLAN nútféderes, csiszolt kerámia falazóelemek egy olyan tégla termékcsalád tagjai, amelyekből új falazási technológiával minden eddiginél pontosabban kivitelezett kerámia falazatok építhetők. A különleges, csiszolt gyártási technológiának köszönhetően a milliméter pontosan egyforma elemek rendkívül méretpontos falazat építését teszik lehetővé. A nagy pontosság nemcsak az elemméretekben, hanem az anyagszükséglet pontos tervezhetőségében és az elkészült fal esztétikai megjelenésében és geomet­riai mérettartásában is megmutatkozik.

A LeierPLAN téglák tervezése során az volt acél, hogy ezekből a korszerű, sűrű üreges-bordás belső kialakítású falazóelemekből minél kedvezőbb épületfizikai és szilárdsági tulajdonságú, ugyanakkor gyorsan és egyszerűen falazható falszerkezetek épülhessenek.

Méretpontosság = kisebb az építési költség

Az építési költségek csökkentésének fontos eleme a jelentősen csökkenő habarcs- és vízigény. A nútféderes kialakítás miatt függőleges habarcstöltésre nincs szükség, ami további habarcs megtakarítást jelent. A víz és anyagtakarékos kivitelezés jelentősen mérséklődő környezetterhelést, ezáltal környezettudatosabb építést eredményez.

Gyorsaság = kisebb munkaerő költség

A csiszolt téglákból ragasztóhabos vagy vékonyágyas falazóhabarcsos technológiával épített falazatok kivitelezése jelentősen gyorsabb, mint a hagyományos falazási technológia esetében. A munkavégzés tisztább, hatékonyabb, jobban szervezhető, jelentősen rövidebb a falazási idő, gyorsabb a száradás, kisebb az élőmunka igénye, és már 24 óra után tökéletes a kötés.

Egyéb jellemzők
Kiváló hőszigetelés, jó hőtároló tulajdonság
Kiváló hőszigetelés, jó hőtároló tulajdonság
45 cm-es teherhordó falazat építésére
45 cm-es teherhordó falazat építésére
Csiszolt tégla termék, ragasztásos technológiával falazható
Csiszolt tégla termék, ragasztásos technológiával falazható

Iratkozzon fel hírlevelünkre!