LeierPLAN 12/50 N+F tégla
Leier
A LeierPLAN 12 N+F téglánkat szerelvényezhető válaszfalak építésére ajánljuk, melyek 12 cm vastagsággal rendelkeznek és nem teherhordók.
Bővebben
Kiemelt terméktulajdonságok
  • Méret (cm): 12 x 50 x 24,9
  • Szükséglet: 8 db/m2
  • Hőátbocsátási tényező (U.terv, fal.): 1,23 W/m2K
  • db/raklap: 80

Műszaki adatok
TULAJDONSÁG
ÉRTÉK
DIMENZIÓ
Méretek
12 x 50 x 24,9
cm
Raklapmennyiség
80
db/raklap
Raklap típus

Leier
Raklap méret
100 x 120
cm
Szükséglet
8
db/m2
Bruttó száraz testsűrűség
720
kg/m3
Névleges súly
10,3
kg
Deklarált nyomószilárdság
10
N/mm2
Egyenértékű
hővezetési tényező
0,216
W/mK
Hőátbocsátási tényező
(U.terv, fal.)
1,23
W/m2K
Súlyozott laboratóriumi
léghanggátlási szám
41
dB
Tűzállósági osztály
A1


Bővebb leírás

A LeierPLAN nútféderes, csiszolt kerámia falazóelemek egy olyan tégla termékcsalád tagjai, amelyekből új falazási technológiával minden eddiginél pontosabban kivitelezett kerámia falazatok építhetők. A különleges, csiszolt gyártási technológiának köszönhetően a milliméter pontosan egyforma elemek rendkívül méretpontos falazat építését teszik lehetővé. A nagy pontosság nemcsak az elemméretekben, hanem az anyagszükséglet pontos tervezhetőségében és az elkészült fal esztétikai megjelenésében és geomet­riai mérettartásában is megmutatkozik.

A LeierPLAN téglák tervezése során az volt acél, hogy ezekből a korszerű, sűrű üreges-bordás belső kialakítású falazóelemekből minél kedvezőbb épületfizikai és szilárdsági tulajdonságú, ugyanakkor gyorsan és egyszerűen falazható falszerkezetek épülhessenek.

Méretpontosság = kisebb az építési költség

Az építési költségek csökkentésének fontos eleme a jelentősen csökkenő habarcs- és vízigény, valamint a falazat méretpontosságából következően csökkenő vakolatszükséglet. A nútféderes kialakítás miatt függőleges habarcstöltésre nincs szükség, ami további habarcs megtakarítást jelent.
A víz és anyagtakarékos kivitelezés jelentősen mérséklődő környezetterhelést, ezáltal környezettudatosabb építést eredményez.

Gyorsaság = kisebb munkaerő költség

A csiszolt téglákból ragasztóhabos vagy vékonyágyas falazóhabarcsos technológiával épített falazatok kivitelezése jelentősen gyorsabb, mint a hagyományos falazási technológia esetében. A munkavégzés tisztább, hatékonyabb, jobban szervezhető, jelentősen rövidebb a falazási idő, gyorsabb a száradás, kisebb az élőmunka igénye, és már 24 óra után tökéletes a kötés.


Egyéb jellemzők
Kiválóan szerelvényezhető
Kiválóan szerelvényezhető
12 cm-es nem teherhordó falazat építéséhez
12 cm-es nem teherhordó falazat építéséhez
Csiszolt tégla termék, ragasztásos technológiával falazható
Csiszolt tégla termék, ragasztásos technológiával falazható

Iratkozzon fel hírlevelünkre!