PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Durisol falazóelemek

A Durisol építőelemek fejlesztése során a környezettudatosság és az energiahatékonyság elve találkozott, így alkották meg ezt a különleges és rendkívül hatékony falazóelemet.

Cégünk filozófiájába remekül illeszkednek a Durisol építőelemek, a Leier cégcsoport tulajdonában lévő szabadalom ugyanis olyan öko-építési rendszer megvalósítását teszi lehetővé, ami szinte példa nélküli. A fa és a beton előnyeit egyesítve, a Durisol falazóelemek természetes és rendkívül energiatakarékos épületek falazását teszik lehetővé.

Magyarországon kizárólag a Leier cégcsoport gyártja a környezetbarát Durisol termékcsaládot. A mineralizált faforgácsból készült építőelemek kiváló hő és hangszigetelő tulajdonságaiknak köszönhetően tökéletesen illeszkednek a Leier termékpalettájába. Rendkívüli hőszigetelő és hőtároló képességén túl remek hangszigetelő is egyben, de a párafelvevő képessége figyelemreméltó.

A Durisol falazórendszerek a szobában lévő hőmérsékletet olyan egyensúlyi helyzetbe hozzák a páratartalommal, ami kellemes közérzetet és egészséges klímát eredményez. A titok az építőelem összetételében és az ebből fakadó kiváló párafelvételben rejlik.
A Durisol falzóelemekből a falazatot erősítő vasalással, a falszerkezetbe betöltött, rácsszerkezetre hasonlóan megszilárduló betonnal olyan építmények készülhetnek, amelyek földrengésbiztosnak is számítanak. 

 

A környezettudatos emberek falazóeleme bármilyen időjárási körülmény között megállja a helyét, és az építőipar szinte valamennyi területén felhasználható.


Durisol elemekből építhető családi ház, társasház, alacsony energiaigényű épület, közösségi épület, ipari létesítmény, mezőgazdasági építmények, pincefalak, magas páratartalomra tervezett épületek.

A Durisol falazóelemeket azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének havonta komoly összegeket költeni a közüzemi számláikra csak azért, mert az olcsó építőanyag miatt télen szökik a meleg, nyáron pedig nem tartják eléggé a falak a hűvöset. Az energiahatékonyság olyan kincs, ami nemcsak azoknak érték, akiknek fontos a környezetvédelem. Egy okos befektetéssel megalapozható a költséghatékony családi ház kivitelezése, ezt pedig már az alapoknál, de leginkább a falazatnál szükséges kezdeni.

Az energiatakarékos Durisol falazóelemek különböző faltípusok építésére is tökéletesen megfelelőek: külső- és belső falak, teherhordó és nem teherhordó, valamint válaszfalak, a Durisolnak minden igényre van alternatívája. 

 

 A faalapú Durisol falazóelemek gyártásakor is figyelnek a minél alacsonyabb környezeti terhelésre, az akár újra hasznosított fából is készíthető Durisol elemek gyártása során kibocsátott szén-dioxid aránya a legkedvezőbb bármely más építőanyag gyártásával összehasonlítva.
A Leier cégcsoport mindig élen járt a környezetbarát technológiák és a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása terén.

Felelős vállalatként környezetünk megóvását tartjuk szem előtt, hiszen célunk nem lehet más, mint az élhető jövő megalapozása.

Műszaki adatok:

Durisol magasépítő elemek