PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Előregyártott lépcső

A Leier elkötelezett az egyszerű, gyors, minőségi építőelemek gyártásában, hiszen az ilyen innovatív építési megoldások támogatják az építőipar fejlődését. A modern építőipari technológiáknak köszönhetően napjainkban már egyértelműen az előregyártott építőelemek jelentik az ideális megoldást, ha gyors és olcsó építészetről beszélünk.

A költséghatékony munkafolyamatok természetesen nem mehetnek a végeredmény rovására, ezt a Leiernél a gyártási folyamatok pontról-pontra történő ellenőrzésével garantáljuk.

A lépcső tipikusan egy olyan építőelem, amiről a legtöbben úgy gondolják, hogy azt a helyszínen kell a körülményekhez igazítva „beszabni”, pedig előre legyártva ez a munkafázis is jóval egyszerűbb és nem utolsósorban korszerűbb is.

A Leiernél egyenes- és húzott karú lépcsőelemekkel egyaránt foglalkozunk, minőségi vasbeton termékeink kiemelkedőek a piacon. Egyenes lépcsőkarok beépítése során hatalmas könnyebbséget jelent, hogy a lépcsőkar alsó felületét nem szükséges vakolni. Mivel előregyártott elemről van szó, a beépítés után egyből használható, és a járófelület közvetlenül a behelyezés után már burkolható is. Szintén a munkálatok megkönnyítését és felgyorsítását szolgálja, hogy a lépcsőkar beépítése során nincs szükség semmilyen kiegészítő alátámasztására.

Az egyenes lépcsőkarokat széles választékban gyártjuk, adott határokon belül tetszőlegesen lehet változtatni a belépőszélességet, fellépőmagasságot, a lépcsőkar szélességét és természetesen a lépcsőfokok számát.

 

Szükséges lehet pihenők beépítése is a lépcsőfeljáró szerkezetébe, értelemszerűen ez is megoldható, de ügyelni kell arra, hogy a lépcsőkar csak alsó-, vagy csak felsőpihenős kialakítású legyen.

További információkért kérjük, keresse fel termékmenedzser kollégánkat!

Termékmenedzserek megjelenítése!

Lépcsőre persze nem csak olyan helyen van szükség, ahol egyenes karú lépcsőt kell beépíteni, ezért a Leiernél úgynevezett húzott karú lépcsők gyártásával és forgalmazásával is foglalkozunk.

Húzott karú lépcsőből két félét tartunk számon: egyszer húzott „L” alakút és kétszer húzott „U” alakút. A helyszín sajátosságaitól függ, hogy a jellemzően családi házba, sorházba, vagy kisebb társasházba rendelt húzott karú lépcső melyik fajtájára lesz szükség a kényelmes használat és a tökéletes illeszkedés érdekében.

Főleg a húzott karú lépcsőknél gyakori, hogy a helyszínen nem sikerül kialakítani a kívánt formát és a tökéletes felületet. Ilyen esetekben az előregyártott lépcsőelem a jó megoldás, a végeredmény így sokkal szebb és funkcióját tekintve hasznosabb lesz.

Az előregyártott vasbeton lépcsők méretpontosak, tehát biztosan nem lesz gond a beépítés során, ami pedig sokkal gyorsabb és egyszerűbb mintha a helyszínen készítették volna a lépcsőt. A lépcsőelemet daruval, egy lépésben emelik a helyére, és miután beemelték rögtön használatba is lehet venni.

A beemeléshez háromágú kötelet és acél rögzítő tüskéket használnak, amelyet mi, mint a gyártó biztosítunk, hogy minél könnyebb dolga legyen a kivitelezőnek.

Megválaszolatlan kérdései maradtak? Kérjen segítséget termékmenedzser kollégánktól!

Termékmenedzserek megjelenítése!

Tovább a termékekhez!