Leier egyenes karú lépcső
Leier
A rendszer lényeges előnye, hogy elhelyezése után a szerkezet azonnal használatba vehető. Alkalmazása gazdaságos, mivel a helyben öntött lépcsőkkel ellentétben egyáltalán nincs szükség zsaluzásra.
Bővebben
Műszaki adatok
Belépés
Fellépés
Lemez-
vastagság

Kar-
szélesség

Lépcsőfokok
száma

Emelési súly
Beton-
minőség

Vasalás
25,5-29,5 cm
16-18,5 cm
8-20 cm
80-250 cm
2-18
0,5-4 t
C30/37 XC2
gyártó adatai
alapján
Bővebb leírás

Termék választékunk a mindenkori építési igényekhez igazodik. Hagyományos építőelemeink, illetve a födém- és falrendszereink kiegészítéseként előregyártott lépcső elemeinkkel is az építkezők rendelkezésére állunk. A rendszer lényeges előnye, hogy elhelyezése után a szerkezet azonnal használatba vehető. Alkalmazása gazdaságos, mivel a helyben öntött lépcsőkkel ellentétben egyáltalán nincs szükség zsaluzásra, és a lépcső az előre gyártott termékek minden előnyét magában hordozza.

Leier egyenes karú lépcső legfőbb előnyei:

  • Azonnal használható, esztétikus
  • Méretpontos
  • Könnyen burkolható

A lépcsőkar alsó felülete nem igényel vakolást, a járófelület és a homloklap pedig közvetlenül burkolható. Az előregyártott lépcső nagy előnye, hogy beépítés után azonnal elláthatja a végső feladatát, azaz a szintek közötti közlekedést. A lépcsőkar, beépítése során, nem igényel kiegészítő alátámasztást.

A klasszikus, egyenes geometriájú lépcsőket széles választékban gyártjuk, a belépőszélesség:25,5-29,5 cm, a fellépőmagasság pedig 16-18,5 cm intervallumba eső méretekkel. A lépcsőkar szélessége maximum 250 cm lehet.
Speciális szerkezeti esetekben (Pl: a lépcsőkarok mellett nincs teherhordó szerkezet, vagy három, illetve négykarú lépcsőházi elrendezés esetén) szükséges lehet a lépcsőkar pihenővel együtt történő legyártása.
Ez esetben a pihenőlemez geometriája max:150x150 cm lehet.

Előregyártott vasbeton lépcsőkonstrukció megtervezésekor ügyeljünk arra, hogy a lépcsőkar legfeljebb alsó-, vagy felsőpihenős kialakítású lehet, (mindkét végén, vagy középen nem lehetséges az előregyárthatósága.)

Egyéb jellemzők
Szerelés után azonnal terhelhetők
Szerelés után azonnal terhelhetők
Nincs szükség zsaluzásra
Nincs szükség zsaluzásra
Hanghídmentes beépíthetőség
Hanghídmentes beépíthetőség
Glettelésre és festésre kész alsó felülettel rendelkeznek
Glettelésre és festésre kész alsó felülettel rendelkeznek
Csúszásgátló felülettel is készülhetnek
Csúszásgátló felülettel is készülhetnek
Családi házakhoz, társasházakhoz, irodák és közintézményekhez is alkalmas
Családi házakhoz, társasházakhoz, irodák és közintézményekhez is alkalmas

Iratkozzon fel hírlevelünkre!