Több, mint egy éve nyitotta meg kapuit a győri Kaiserstein Galéria

Nemcsak a kültéri Leier-burkolatok sokszínű és széles palettáját ismerhetik meg a látogatók és a szakemberek a győri Kaisterstein Galériában, hanem számos inspirációt, ötletet is kapnak a felhasználásukra.

Közel másfél éve nyílt meg a Leier City Center területén a Kaiserstein Galéria, amely zárt térben, az időjárástól függetlenül mutatja be a cég kültéri burkolatait és kiegészítőit. A bemutatóteremnek nemcsak a házépítők és -felújítók örülnek, hanem a burkoló szakemberek is, akik ingyenes szakmai továbbképzéseken tehetik naprakésszé a tudásukat az új helyszínen.


A 400 négyzetméteres galéria több tucat bemutatott terméke között láthatjuk a népszerű lapburkolatokat – ezek tökéletesek teraszok, grillezősarkok burkolására -, és a nagyobb terhelésnek is ellenálló, járdákhoz és garázsfelhajtókhoz tervezett térköveket. Na és persze a legkülönbözőbb kertdísztő elemeket, amelyek mintegy felteszik az i-re a pontot, ilyenek a támfalrendszerek építésére is alkalmas rézsűkövek.

- Egy udvar, egy kerengő akkor lesz igazán szép és egységes megjelenésű, ha a burkolat mellé kiegészítők is csatlakoznak, ahogy egy szép ruhát is a kiegészítők tesznek teljessé – hoz találó hasonlatot Brieber László, a Leier díszburkolat-üzletág-vezetője. – Ez nagyszerűen látszik a bemutatótermünkben, ahol valós körülmények között, tematikusan mutatjuk meg, hogyan teremthetünk harmóniát a különböző termékekkel. Az egyes burkolatokat például díszkaviccsal kombináltuk, ami látványosan kiemeli a kültéri lapokat, és bemutatunk különböző színkombinációkat is.

A színharmónia-tanácsadás egyébként is fontos része a Kaiserstein Galéria szolgáltatásainak, hiszen nem mindenki érkezik konkrét elképzelésekkel. Ha azonban elmondjuk, milyen színű (lesz) a ház, a tető, a kerítés, szakember segít megtalálni a harmonikus megoldást, legyen szó teraszburkolatról vagy autófelhajtóról, s ugyanígy a kivitelezéshez is szakszerű tanácsokat kapunk.

Ötletek a fűszerkerttől a virágtartóig

Még a leggondosabb tervezés mellett sem árt néha egy kis inspiráció, már csak azért sem, mert sokszor nem is gondolnánk, milyen sokoldalúan felhasználható egy-egy építőanyag! Tudta például, hogy a Leier kész, környezetbarát magaságyás-elemeket is kínál? Az újrahasznosított faforgács felhasználásával készülő Durisol elemekből villámgyorsan saját kiskertet vagy fűszerkertet építhetünk – erre is láthatunk például a Kaiserstein Galériában. Ahogy arra is, milyen szerepet kaphatnak a Leier elemek a medence környékén, vagy hogyan oldható meg látványosan a teraszkialakítás vagy a hátfal dekorálása előregyártott elemekkel.

Tény, hogy a Leier-termékek megérdemlik a minőségi bemutatást, hiszen a Leier Hungária Kft. Magyarország legnagyobb díszburkolat-gyártója. Ez hat hazai üzemben készülő évi több millió négyzetméternyi burkolatot jelent, s 40%-os piaci részesedésével a Leier sok ezer családi ház megjelenéséhez járul hozzá minőségi teraszburkolataival, térköveivel, díszítőelemeivel. A klasszikus forma- és színvilágú burkolatok mellett ma már a forgalom több mint felét a prémium Kaiserstein termékek adják, ezek a kifinomultabb megjelenésű, szépen kidolgozott darabok igazi díszei az épülő házaknak, udvaroknak.


Visszatérnek a földszínek

Míg néhány évvel ezelőtt az építkezők szinte kizárólag fekete-fehérben gondolkodtak, Brieber László szerint ez a trend változóban van.

- Vannak ugyan modern, minimalista épületek, amelyekhez kifejezetten illik a monokróm színvilág, de már azoknál is szívesebben nyúlnak a kicsit színesebb burkolatokhoz az építkezők, kiemelve a házat a szürkeségből. Visszatérnek a földszínek – a mediterránnak mondott stílus színei -, a barnás, bézses árnyalatok, a barátságos, gyakran régies kialakítású burkolatok – mondja a szakember. Az ízlésünktől és az épület stílusától függően válogathatunk a Leier antikolt és hasított kivitelű burkolatai között. Az előbbiek lekerekített, „csipkésebb”, öregített felületű és opálosabb színvilágú lapok, míg a markánsabb megjelenésű hasított darabok letisztult, élesebb formákkal és mélyebb színekkel teszik mutatóssá az otthonunkat. A burkolólapok pedig nemcsak szépek, hanem kivitelezői szemmel is „felhasználóbarátak”: a legnagyobb is 60*40 cm-es, ez az az méret, amely még kézi erővel, segítség nélkül lerakható. Szakértői segítséget is adunk a vásárlóinknak. Meghatározott napokon egy építész kolléganő is fogadja az ügyfeleket, aki segít megtervezni az udvar kialakítását. Ennek a szolgáltatásnak ugyan van külön díja, de levásárolható, amikor kiválasztják a megvalósításhoz szükséges Leier termékeket. Aki kifejezetten amiatt látogatná meg a bemutatótermet, hogy építésszel konzultáljon, előzetesen jelentkezzen be hozzánk telefonon, a 96/512-567-es telefonszámon.