Nem luxus a zajárnyékoló kerítés családi ház köré

Ki hinné, de a települések forgalmas útjai, vasútvonalai mellé felhúzott, a lakókörnyezetet a zajterheléstől védő zajárnyékoló falak remekül helytállnak családi házak, sorházak zajvédő kerítéseként is.

A Leier Durisol termékcsaládjába tartozó fabeton falak elérhető alternatívát kínálnak családi házas övezetben, hogy a háztulajdonosok a külvilág zavaró hangjait kirekesszék otthonukból.

Rossz szomszédság, török átok? Visító gyerek, ugató kutya, bömbölő zene, népes vendégsereg – egyik sem fog problémát okozni – még akkor se, ha a zajforrás történetesen a mi háztartásunk. A leghangosabb szomszéddal is szent lesz a béke, ha a kertek közé zajvédő fal kerül kerítés gyanánt, hiszen még egy kifejezetten tapintatos szomszéd felől is átszűrődhetnek olyan zavaró hangok, mint a fűnyírás, a barkácsolás, vagy éppen a légkondicionáló gépek külső egységeinek és a hőszivattyúk zaja. Bónuszként a falak nemcsak a zajnak, de a kíváncsiskodó tekinteteknek is útját állják!

Nagy a jövés-menés? Nem kell kompromisszumot kötnie annak, aki a számára ideális, megfizethető otthont főútvonalhoz, forgalmas úthoz vagy akár vasúthoz közel találta meg, hiszen zajárnyékoló kerítéssel nagyban tompíthatja az érzékelhető közlekedési zajokat – akár oly mértékben, hogy azt érezheti, egy békés üdülőövezetben lakik.

Psszt, alszik a kicsi! Gyermekének mindenki a legjobbat szeretné adni, és a csemeték megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges a rendszeres, pihentető alvás. Egy zajárnyékoló kerítés nem engedi, hogy a gyerkőc nyugalmát bármi is megzavarja hajcsi-időben. Így a család is kipihent marad!


A fentiek csak néhány példát szolgáltatnak arra, milyen élethelyzetekben lehet indokolt a Durisol zajárnyékoló kerítések használata.

A Durisol zajárnyékoló fal hatékonyságának titka egyedülálló szerkezete: a falat alkotó elemek felülete cementkötésű faforgácsból préseléses technikával kialakított réteg, mely 13 centiméteres fix betonmagot ölel körbe. A szendvicsszerkezetű fal két hasznos tulajdonságával segít az eredményes zajárnyékolásban: a belső betonszerkezet áll útjában az áthaladó hanghullámoknak, azt nagymértékben tompítva, a fal külső héja pedig egyfajta szivacsként oltja ki a hanghullámok jelentős részét, ezzel csökkentve a nemkívánatos visszaverődést.

Mit jelent ez számokban? A Durisol zajárnyékoló fal amellett, hogy több mint 30 decibel léghanggátlást biztosít, még 13-17 decibelig el is nyeli a hangot. Az előregyártott paneleket pár nap alatt a Durisol falelemekből akár házilag is lehet telepíteni a kívánt helyre, és amiatt sem kell aggódni, hogy ipari külcsínre kárhoztatjuk a házunkat: a kis térfogatsúlyú elemek rendkívül változatos felület-mintázattal, és többféle színben kaphatók. Kedvező áruk és egyszerű telepítésük miatt a zajárnyékoló falak használata nem luxus, hanem elérhető megoldás.

A kerítésként telepített esztétikus, vandálbiztos, magasnyomású mosóval könnyen tisztítható Durisol falak hosszú évtizedekre hozzájárulnak az otthon nyugalmának megőrzéséhez.