Komplex megoldásokkal segítjük az építtetőket

Idén is megmutattuk a Construmán, hogyan lehet ma hatékony és fenntartható módon építkezni.

150 négyzetméteres standunkon az építőanyagok és innovatív megoldások mellett a szabványosításban rejlő lehetőségekre helyeztük a hangsúlyt.

Teljes termékpalettával és szakértő tanácsokkal segítettük a választást

Látogatóink figyelme 2024-ben a filigrán technológiával előregyártott vasbeton szerkezeteire irányult leginkább: a kéregfalak, kéregelemes födémek és lépcsők sokak figyelmét felkeltették. Ez azért sem meglepő, mert az ezekből kialakított épületek

  • teljes mértékben földrengés biztosak,
  • a nagy tömegüknek köszönhetően kiváló a hőtartó képességük,
  • illetve hangszigetelés szempontjából is az egyik legjobb műszaki megoldást képviselik.

Ráadásul az ilyen szerkezetek kiegészíthetők egyéb – égetett kerámia, beton vagy Durisol – falazóelemeinkkel, tetőfedési megoldásainkkal. A tetőcserepek mellett mostantól már általános tetőfedő kiegészítőkkel is kiszolgáljuk a vevőket. E termékek teljes spektrumát bemutattuk csakúgy, mint a felújítást tervezők számára hasznos megoldásainkat. Többek között:

  • kéményrendszereket,
  • térköveket,
  • fagyálló teraszlapokat és
  • az új, hajdúszoboszlói üzemünkben legyártott sík- és hullámos betoncserepeket és ezek kiegészítőit.Előtérben a fenntarthatóság

A fenntarthatóság jegyében számos innovatív megoldást fejlesztettünk ki az utóbbi években, ilyen többek között a klímafal és a 2022-ben Construma-díjat nyert klímafödém; a klímaelemekkel épített házak ugyanis nem csak alacsony rezsiköltséggel üzemeltethetők, de rendkívül kellemes lakóklímával is rendelkeznek. Az újdonságként bemutatott belső oldali hőszigeteléssel ellátott fal vagy a hűtő-fűtő csövezéssel ellátott betonelemek egyaránt azt célt szolgálják, hogy a lehető legkisebb környezeti terheléssel legyenek építhetők és üzemeltethetők otthonaink – miközben praktikus lehetőséget kínálnak a legmodernebb technológiai megoldások – mint a felülethűtésre és -fűtésre optimalizált hőszivattyús rendszerek – alkalmazására.

Cikk: Magyar Építők