Kertésznaptár a magaságyás beültetéséhez - Mikor, mit, mennyit?

Célunk, hogy az év minden szakaszában lehessen szüretelni a termést, ezért fontos, hogy a magaságyás minden egyes centiméterét kihasználjuk. Ehhez adunk néhány tippet.

A Leier Durisol magaságyás egy nagyszerű eszköz, amit mindenkinek érdemes beszereznie.  Segítségével szinte egész évben szüretelhetünk, még olyan kertekben is, ahol a talaj nem megfelelő a növénytermesztésre.



Nézzük meg, mely hónapokban milyen növényeket érdemes elültetni!

A magaságyás segítségével optimalizálhatjuk a termesztési folyamatot, és folyamatosan biztosíthatjuk a friss, saját termesztésű zöldség és fűszernövény ellátást. Tavasz elején, már március, április hónapokban elkezdhetjük a korai zöldségfélék, mint például a retek, rukkola, tépősaláta, spenót, és petrezselyem vetését, amelyek a hűvösebb időjárást is jól tűrik. Április vége felé már az újhagyma, a hagyma és a póréhagyma is helyet kap a kertben.


Május hónap az előnevelt palánták kiültetésének ideális időszaka, amikor a paradicsom, uborka, cukkini, paprika és chili paprika kerülhet a magaságyásba. Nyár folyamán, június és július hónapokban, a melegebb időjárást kedvelő zöldségek, mint a brokkoli, karfiol, karalábé és sárgarépa ültetésére kerül sor. Augusztusban a figyelem az őszi saláták vetésére irányul. Szeptember és október hónapokban a fagytűrő zöldségek, többek között a rukkola, zeller, petrezselyem töltik meg a magaságyást.


Ha a magaságyás kiürül, vagy takarjuk be fóliával, vagy ültessünk bele télen is termeszthető növényeket. Az endívia és a madársaláta remek választás, de mángold és  spenót is ültethető, kiváló vitaminforrások a hideg hónapokban. A következő ültetési szezonra készülve zöldtrágya termesztésével javíthatjuk a talaj minőségét. Ehhez olyan növényeket ültessünk, mint például a hüvelyesek, amik a levegőből nitrogént kötnek meg és azt a talajba juttatják. A baltacim és a lóhere kiváló téli zöldtrágyanövények, amelyeket februárban kell beleforgatni a földbe, hogy táplálják a talajt. Te is kedvet kaptál a kertészkedéshez? Keresd magaságyásainkat webshopunkban!


Forrás: https://bit.ly/3HNRjEv