Falazzon csúcstechnológiával! Ez a Leier csiszolt tégla

Ki ne szeretné, ha gyorsan épülhet új otthona, ha építés közben nem válik a telek szemétdombbá, és már akkor is jó ránézni a házra, amikor még csak a falazat áll! Csiszolt téglával pontosan így lesz.

A falazást a házépítés egyik legegyszerűbb feladatának tartják, nem véletlenül. Évtizedekkel ezelőtt akár családi összefogással is sokan építkeztek, főleg falaztak. Ekkor talán még nehéz volt elképzelni, mit hozhat az innováció a falazás területén. Ma már tudjuk: a csúcstechnológiás falazás is könnyen elsajátítható, de mégis szaktudást igényel – persze nem javasoljuk, hogy családi összefogással induljon az építkezés – viszont az eredmény azonban önmagáért beszél.

Az elmúlt években rekord gyorsasággal nőtt az igény Magyarországon is a minél kevesebb energiát használó, a minél gazdaságosabban működő otthonok iránt. Ennek egyik kulcsa a megfelelő hőszigetelő értékkel rendelkező fal. A Leier erre az igényre adott válasza volt az immáron egy évtizede a piacon elérhető, csúcstechnológiát képviselő, korszerű üreges falazóelemek, a csiszolt téglák családja. A termékcsalád elemei a tavaly mintegy 3,5 milliárd forintból felújított devecseri gyárban készülnek, de a szerződött építőanyag kereskedéseinken keresztül azok az ország bármelyik részébe könnyedén eljutnak.

És kinek érdemes az újgenerációs téglát választani?
Mindenkinek, aki olyan építési technológiát keres, ahol az építkezés folyamata és a végeredménye egyaránt professzionális és takarékos. Sőt, manapság a csekély élőmunkával gyorsan haladó kivitelezés a legkeresettebb, ebben pedig a csiszolt technológia igazán példamutató.

Milyen lesz a LeierPlan csiszolt téglából falazott ház?

Az ilyen házak kellemes lakóklímájáról maga az ősi anyag, a tégla, más néven a kerámia, és annak kedvező hőszigetelési értékei gondoskodnak. Az egészet még izgalmasabbá teszi, hogy a habarcs helyett a vízszintes felületekre kerülő vékony ragasztóréteg köti össze a sorokat. Ennek köszönhetően a falba kevesebb víz kerül, a falazat gyorsabban szárad, így akár 24 óra múlva kezdhető a következő munkafázis.

És mit is építhetünk csiszolt téglából?
Családi házas kategóriában gyakorlatilag bármit. Ha téglaházban szeretnénk lakni és alacsony energiafelhasználású otthont szeretnénk, válasszuk a LeierPlan csiszolt téglát 44 cm vastagságban! A LeierPlan Pro a különleges megjelenésű és különleges tulajdonságokkal rendelkező termékcsalád, amelyből 44 cm, 38 cm és 30 cm vastag teherhordó falszerkezetek építhetők. Külső teherhordó falak építésére az energiatakarékos működésről gondoskodó 44 és 38 cm vastagságú termékek felelnek meg. Ezek mindegyikénél négy, jellegzetes alakú nút-féder kapcsolódik egymáshoz. A termékcsaládot természetesen a belső teherhordó vagy éppen válaszfalak építésére alkalmas termékek teszik teljessé.


A kivitelezők is kedvelik

A XXI. századi ragasztásos technológiával dolgozni precíziós feladat, a munka jelentősen nagyobb odafigyelést és precizitást igényel, cserébe kifejezetten gyorsan, akár pár nap alatt állnak a falak. Ennek alapja a téglák méretpontossága és a használt segédeszközzel felvihető ragasztóhabarcs, vagy más néven vékonyhabarcs, illetve a Leier FIX univerzális építési ragasztóhab. Az így létrejövő stabil szerkezet környezetbarát, időtálló, és nagyban hozzájárul az épület gazdaságos üzemeltetéséhez is. Az újításokra nyitott szakemberek számára is az előnyök sorát kínálja ez a falazási technológia, így azt sokan gyorsan megkedvelték. A csiszolt téglatechnológiával történő építéshez ugyan néhány alapvető fogást meg kellett tanulni, amiben a Leier szakmai továbbképzésein vagy éppen az építkezések helyszínén is segítséget nyújt.

Nem csupán a kivitelezői oldalon jelentkezik előny, de a megrendelő számára is akár anyagi hasznot jelent, hogy a gyakorlatilag szárazépítési technológiával minden eddiginél jobban tervezhető az anyagszükséglet. A LeierPlan téglából készült fal pedig nemcsak esztétikai megjelenésében, de geometriai mérettartásában is kiemelkedő.
További előny – és szintén a folyamat minden szereplője számára - hogy a csiszolt téglával akár -5 Celsius fok hőmérsékletig lehet dolgozni. A LeierPlan esetében a rendszerben hozzá kínált LeierFIX univerzális ragasztóhab erre kiválóan alkalmas.

Az innovatív, szerkezetépítésre alkalmas anyagok, így a LeierPlan egyre magasabb szinten elégítik ki sok más mellett a manapság kiemelten fontos energiamegtakarítás igényét. A falazási technológiák ugyanakkor ma is egymás mellett léteznek, így igényeink és persze pénztárcánk lehetőségei szerint dönthetünk, melyiket részesítjük előnyben.
És mi alapján érdemes választani?
A felsoroltakon kívül a szerkezetkész családi ház építésére alkalmas építőanyagok egyik legnagyobb hazai gyártója, a Leier szakértői segítenek eligazodni az alternatívák között.