A tetőfedők körében legnépszerűbb a beton tetőcserép

Egy 2023 tavaszán elvégzett független felmérés szerint a tetőfedő szakemberek a legszívesebben beton tetőcseréppel dolgoznak. Nem véletlenül.

Az építkezők vagy tetőfelújításban gondolkodók egy része azonban még nem ismerte fel a szakemberek körében népszerű tetőfedő anyag előnyeit, pedig az az elvárásaiknak messzemenőkig megfelel, derült ki egy másik, a felhasználók körében lezajlott kutatásból.

Lássuk a különbség okait!

Jóllehet Magyarországon hagyománya van a téglaépítészetnek, egy idén tavasszal, tetőfedéssel foglalkozó szakemberek körében végzett független felmérésből az derült ki, hogy a kitöltők körében a beton tetőcserép a legnépszerűbb. A beton tetőfedő anyagokat ugyanis átlagosan a válaszadók 40 %-a használja, és mindössze alig 13 % nyilatkozott úgy, hogy soha nem fed betonnal. A Magyarországon hagyományosnak számító kerámia cserepet szívesen használók mellé (26,7%) felzárkóztak a fém tetőfedési mód (28,7 %) kedvelői is. Érdekes eredmény, hogy tetők fedésére itthon szintén hagyományosan használt palával milyen kevesen foglalkoznak manapság (3,9 %), és milyen sokan egyáltalán nem fednek ezzel az anyaggal (76,5 %). (A ma gyártott modern pala környezetbarát szálcement alapanyagú és nem tartalmaz egészségkárosító azbesztet. – a szerk.)


A Build-Communication 2023. tavaszán indított független felmérésében 111 szakember vett részt, akik között nagyjából azonos arányban képviseltették magukat az ácsok, tetőfedők és bádogosok. A felmérésben résztvevőkre jellemző volt, hogy azok több mint fele legalább 20 éve dolgozik a szakmában, azaz jelentős tapasztalattal rendelkezik. Az adatfelvétel személyes lekérdezéssel zajlott olyan szakmai rendezvényeken, ahová az aktív szakemberek friss információk gyűjtésének céljával érkeztek.

Miért dolgoznak szívesen a tetőfedők beton tetőcseréppel?

A felmérésből az derült ki, hogy a tetőfedéssel foglalkozó szakemberek olyan anyaggal szeretnek dolgozni, amely tartós és méretpontos, ami könnyíti a munkát, valamint általánosságban jó minőségű. Utóbbi azért is lehet fontos, mert egy jó anyaggal fedett jó minőségű tető később nem okoz fejfájást sem a megrendelőnek, sem a kivitelezőnek. A szakembereknek fontos tényezőkben a beton tetőfedő anyag kiválóan teljesít és ezt beépítőik is tudják. Nézzük, hogyan vélekednek a megrendelők!

A közelmúltban építkezők, felújítók körében végzett felmérés egyik kérdéséből az derült ki, hogy a megrendelők számára az építőanyagokról szóló döntés szempontjai között az adott építőanyag az épület energiamegtakarításhoz való hozzájárulása és az építőanyag tartóssága mellett a szakemberek az adott építőanyagról alkotott véleménye, ajánlása is fontos szerepet játszik. Utóbbi kapcsán láthattuk, a szakemberek szívesen dolgoznak beton tetőcseréppel, így azt szívesen ajánlják is, a beton tetőfedő anyagok tartóssága pedig magából az anyagból és a technológiából adódik.Beton tetőcserép a betonspecialistától

A Leier hajdúszoboszlói beton tetőfedő anyagokat gyártó üzemében évek óta folyik a tetőcserép gyártás. Az itt készült cserép a gyár kapacitásából eredő mennyisége miatt döntően a környéken, azaz Észak-Magyarországon talált gazdára. A jelentős kapacitásbővítés után mára naponta nagyjából 30 családi házra elegendő gördül le a népszerű tetőfedő anyagból a csúcstechnológiával felszerelt gyártósorról.
És hogy milyen előnyöket kínál a Leier szép és tartós beton tetőcserép családja, arról további információ itt olvasható:

Leier betoncserepek