Betoncserepek

Rekord összegű, 4,5 milliárd forintot is meghaladó kárértékkel számoltak a biztosítók mindössze egy hét, a 2023. augusztus elejei viharok után. Ezek egy része minden bizonnyal tetőkhöz köthető kár volt.

A szokatlan, és világszerte egyre szélsőségesebb időjárás az elmúlt években Magyarországot sem kímélte. Tavaly a viharszezonnak hívott négy hónap alatt – május és augusztus között - összesen 7,5 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók, mintegy 63 ezer bejelentésre, míg 2018-ban ez az összeg alig tett ki 3,2 milliárdot. Az említett nyári vihar után pedig rekord mennyiségű, 20 ezret megközelítő bejelentés érkezett. A Mabisz számításai szerint az építési költségek emelkedése miatt az átlagos kárösszegeket is nagyjából a duplájukra, kétszázezer forintot is meghaladó összegre taksálták.
Egy közepes tetőkár természetesen az átlagnál több költséget okozhat a családi házak tulajdonosainak, főleg biztosítás nélkül. Ha nem akarunk a jelentős károkat szenvedők egyre népesebb táborához tartozni, akkor például a tetőre feltétlenül válasszunk tartós, stabil és erős tetőfedő anyagot – például betonból!

Anyagától erős, kialakításától tartós a beton tető
A betoncserepekre is jellemző az, ami általában a betonra: extrém módon strapabíró. Így pl. a jégverés nem tesz benne kárt, mint ahogy esetleg más anyaggal fedett tetőkben. De egy rosszul kivitelezett tető cserepei alá az erős széllel bejutó nedvesség a teljes szerkezetet, sőt az épület minőségét is rongálhatja. Tehát nem csak az anyag és gyártástechnológia, de a tető egyes részleteinek kialakítása, a szakszerű kivitelezés is döntő fontosságú lehet, ha viharálló tetőt szeretnénk a fejünk felett.
5 érv a Leier tetőcserepek mellett


1, BETON TETŐCSERÉP A BETONSPECIALISTÁTÓL!

A Leier Magyarországon a legtöbb betonelem gyárral rendelkezik, a legtöbb és legváltozatosabb betonelemeket gyártja. Ezen épületek szerkezeteinek építésén és az épület körüli terek esztétikussá tételén kívül a vízelvezetésről, vízgyűjtésről is gondoskodhatunk. A Leier mint betonspecialista több évtizedes tapasztalatára alapozva, valamint a legmodernebb gyártási technológia felhasználásával készíti beton tetőcserepeit.

2, A LETISZTULT VONALVEZETÉSTŐL A HAGYOMÁNYOS ÉS MEDITERRÁN FORMÁKIG!

A Leier Granite termékvonal a modern vonalvezetésű épületek formavilágához illeszkedik és nem csupán a formát, de a színeket tekintve is. A Toscana termékvonal pedig változatos színeivel jól passzol a hazai hagyományos megjelenésű épületek hangulatához, de akár a dél-európai látványvilághoz is. A tetőcserép választék színei jól harmonizálnak a Leier díszburkolati elemekkel.

3, 50 ÉV Garancia

A Leier a betoncserép fagyállóságára, vízzáróságára és méretpontosságára 50 év garanciát vállal.  Online regisztráció, és a garanciára vonatkozó részletes leírás a garancia.leier.hu oldalon.

4, A LEIER TETŐCSERÉP IDEÁLIS MEGOLDÁS FELÚJÍTÁS ESETÉN IS

A Leier beton tetőcserepekkel a tetőszerkezet hajlásszögétől függően változtatható léctávolsággal, így nagy rugalmassággal, 22o-os hajlásszögtől fedhetők tetők. Gyakorlati előny, hogy a nagy felületű Leier tetőcserepekkel gyors és gazdaságos a tetőfedés akár új építésről, akár felújításról van szó. A Leier a betoncserép fagyállóságára, vízzáróságára és méretpontosságára 50 év garanciát vállal. Online regisztráció, és a garanciára vonatkozó részletes leírás a garancia.leier.hu oldalon.

5, JÓL KEZELHETŐ TETŐCSERÉP RENDSZERT KÍNÁLUNK

A Toscana és Granite tetőcserép család minden színében rendelkezésre állnak azok a saját gyártású beton kiegészítő elemek, amelyek alkalmazásával a tető tökéletes látványt nyújt és amelyek az építési- és energetikai szabályoknak megfelelő műszaki tartalommal rendelkező héjazat építéséhez szükségesek. A Leier tetőcserepekkel fedett épületek alátéthéjazatának szakszerű elkészítéséhez a Leier alkalmazástechnika nyújt támogatást.A Leier betoncserepek bevonatai


BASIC, CLASSIC ÉS EXTRA BEVONAT

A Leier Basic, Classic, Extra és Lux bevonatú betoncserepek anyagukban színezve és kétszeres felületkezeléssel készülnek. Ezek együttesen garantálják a színtartósságot, az UV-stabilitást, valamint az időjárási hatásokkal szembeni sok évtizeden át tartó ellenállóságot. A színezéshez a gyárban a legmagasabb minőségi kritériumoknak megfelelő nyugat-európai festékanyagokat alkalmazzák. A Lux bevonatú cserepek a két különböző festékrétegnek köszönhetik a kiemelkedő tulajdonságaikat. Az alapréteg biztos tapadást, egyenletes felületet biztosít a speciális magas fényű fedőrétegnek, amely a terméket különösen ellenállóvá teszi szinte minden környezeti hatással szemben. A Toscana és Granite betoncserepek bevonatához használt speciális, környezetbarát festékek a legmagasabb minőséget képviselik. A kétszeri bevonatolásnak köszönhetően a cserepek színe egységes, és a környezeti hatásoknak sokáig ellenálló. Az első bevonati rétegnek póruszáró szerepe is van, eltömíti a felület mikropórusait, a cserép anyagába a legkisebb szennyeződések bejutását is megakadályozva. A fedőbevonattal kapja meg a cserép a matt színét, ami egyúttal biztosítja a káros UV-sugarakkal szembeni védelmet is.


LUX BEVONAT

A Lux bevonatú cserepek a két különböző festékrétegnek köszönhetik a kiemelkedő tulajdonságaikat. Az alapréteg biztos tapa¬dást, egyenletes felületet biztosít a speciá¬lis magasfényű fedőrétegnek, amely a ter-méket különösen ellenállóvá teszi szinte minden környezeti hatással szemben. A Lux bevonatrendszer különlegessége a ragyogó fény, valamint, hogy évek múltán is könnyen tisztítható, és új tető érzését kelti. Emellett a sima, magasfényű bevonat elősegíti a cserepek felületéről a szennyeződések természetes úton történő távozását. A szennyeződés kevésbé tapad a cserépfelülethez, így azt a csapadék lemossa a felületről. Toscana betoncserepünk Lux bevonattal kétféle népszerű színben, sötétbarnában és feketében kapható.