PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Durisol zajárnyékoló fal

Életünk természetes velejárója a zaj, a feltöltődés záloga azonban a csend: csakhogy a városiasodás folyamatával párhuzamosan – többek között az építkezések, a megnövekedett közúti forgalom, de akár a szórakoztatóipar jelenléte miatt – a zajterhelés mértéke is egyre nő. Ennek tartós fennállása egyéni érzékenységtől függően feszültséghez, kialvatlansághoz, sőt, halláskárosodáshoz is vezethet. Mit tehetünk, hogy otthonunk a város olykor őrjítő zajában is a béke szigete maradjon?

Ki hinné, de a települések forgalmas útjai, vasútvonalai mellé felhúzott, a lakókörnyezetet a zajterheléstől védő zajárnyékoló falak remekül helytállnak családi házak, sorházak zajvédő kerítéseként is. A Leier Durisol termékcsaládjába tartozó fabeton falak elérhető alternatívát kínálnak családi házas övezetben, hogy a háztulajdonosok a külvilág zavaró hangjait kirekesszék otthonukból.

Durisol zajárnyékoló fal legfőbb előnyei:

 • kiváló zajelnyelő és léghanggátló képesség
 • egyszerű, gyors beépíthetőség
 • környezetbarát alapanyagból készül

Rossz szomszédság, török átok? Visító gyerek, ugató kutya, bömbölő zene, népes vendégsereg – egyik sem fog problémát okozni – még akkor se, ha a zajforrás történetesen a mi háztartásunk. A leghangosabb szomszéddal is szent lesz a béke, ha a kertek közé zajvédő fal kerül kerítés gyanánt, hiszen még egy kifejezetten tapintatos szomszéd felől is átszűrődhetnek olyan zavaró hangok, mint a fűnyírás, a barkácsolás, vagy éppen a légkondicionáló gépek külső egységeinek és a hőszivattyúk zaja.  Bónuszként a falak nemcsak a zajnak, de a kíváncsiskodó tekinteteknek is útját állják!

Nagy a jövés-menés? Nem kell kompromisszumot kötnie annak, aki a számára ideális, megfizethető otthont főútvonalhoz, forgalmas úthoz vagy akár vasúthoz közel találta meg, hiszen zajárnyékoló kerítéssel nagyban tompíthatja az érzékelhető közlekedési zajokat – akár oly mértékben, hogy azt érezheti, egy békés üdülőövezetben lakik.

Psszt, alszik a kicsi! Gyermekének mindenki a legjobbat szeretné adni, és a csemeték megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges a rendszeres, pihentető alvás. Egy zajárnyékoló kerítés nem engedi, hogy a gyerkőc nyugalmát bármi is megzavarja hajcsi-időben. Így a család is kipihent marad!

A fentiek csak néhány példát szolgáltatnak arra, milyen élethelyzetekben lehet indokolt a Durisol zajárnyékoló kerítések használata.

A Durisol zajárnyékoló fal hatékonyságának titka egyedülálló szerkezete: a falat alkotó elemek felülete cementkötésű faforgácsból préseléses technikával kialakított réteg, mely 13 centiméteres fix betonmagot ölel körbe. A szendvicsszerkezetű fal két hasznos tulajdonságával segít az eredényes zajárnyékolásban: a belső betonszerkezet áll útjában az áthaladó hanghullámoknak, azt nagymértékben tompítva, a fal külső héja pedig egyfajta szivacsként oltja ki a hanghullámok jelentős részét, ezzel csökkentve a nemkívánatos visszaverődést. 

Mit jelent ez számokban? A Durisol zajárnyékoló fal amellett, hogy több mint 30 decibel léghanggátlást biztosít, még 13-17 decibelig el is nyeli a hangot. Az előregyártott paneleket pár nap alatt a Durisol falelemekből akár házilag is lehet telepíteni a kívánt helyre, és amiatt sem kell aggódni, hogy ipari külcsínre kárhoztatjuk a házunkat: a kis térfogatsúlyú elemek rendkívül változatos felület-mintázattal, és többféle színben kaphatók. Kedvező áruk és egyszerű telepítésük miatt a zajárnyékoló falak használata nem luxus, hanem elérhető megoldás.

A kerítésként telepített esztétikus, vandálbiztos, magasnyomású mosóval könnyen tisztítható Durisol falak hosszú évtizedekre hozzájárulnak az otthon nyugalmának megőrzéséhez.

 

Megválaszolatlan kérdései maradtak? Termékmenedzserünk segít a további kérdések megválaszolásában!

Termékmenedzserek megjelenítése!

A 90%-ban környezetbarát alapanyagokból készült Durisol zajárnyékoló falelemek egyszerű, gyors beépítést tesznek lehetővé. Az előregyártott építőanyagok kevés előmunkát igényelnek, használatukkal a munkafolyamatok minden másnál jobban előkészíthetők.

A Magyarországon csak a Leier által forgalmazott Durisol építőelemek vegyileg teljes mértékben semlegesek, ezáltal nem is korrodálódnak. Az időjárásnak és minden egyéb környezeti hatásnak ellenállnak, a kis térfogatsúlyú elemek rendkívül változatos felület-mintázattal, és többféle színben kaphatók. Az esztétikailag is kifogástalan zajárnyékoló fal nem luxus, és nem is felesleges, ez is hozzájárul az otthonos, kellemes lakókörnyezet kialakításához.

Termékelőnyök:

 • hő- és hangszigetelő képessége kiváló
 • jó légáteresztő
 • nem penészesedik
 • nehezen éghető
 • környezetbarát alapanyagokból áll
 • egyszerű, gyors beépítés az előregyártott technológiának köszönhetően
 • jól előkészíthető munkafolyamatok, kevés élőmunka-igény
 • ellenáll az időjárás és egyéb környezet káros hatásainak
 • vegyileg semleges, nem korrodálódik
 • vandálbiztos, 13 cm vastag vasalt magbeton
 • kis térfogatsúlly
 • változatos felület-, mintázat- és színvariációk
 • már több mint 40 éve sikeres termékrendszer világszerte

 Javasolt felhasználási területek:

 • családi házas övezetekben, lakónegyedekben, lakóparkoknál
 • közintézményeknél (bölcsődék, óvodák, oktatási intézmények, önkormányzati épületek)
 • irodaházaknál
 • köztereknél, parkoknál, játszótereknél
 • szórakozóhelyeknél
 • autópályák, egyéb közutak, vasúti pályák, pályaudvarok, repülőterek mellett
 • ipari parkoknál

Ajánlatkérés

Műszaki adatok:

Műszaki adatok

Ajánlja másoknak is termékünket, hogy élhetőbbé tehessék környezetüket!

Az osztrák közúti és kötöttpályás közlekedést kutató társaság engedélyezete a Leier zajcsillapító falelemek használatát már 250 km/h-t elérő sebességű vonatközlekedést lebonyolító vasúti pályák mellett is. Ennek hivatalos okirata ITT érhető el.

 

Feliratkozás hírlevélre