PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Nyílásáthidalók

Az ablakok, ajtók áthidalását fontos, hogy olyan építőelemmel oldjuk meg, amelynek beépítése egyszerű, hőszigetelése pedig kifogástalan. A Leier kerámiaköpennyel ellátott elemmagas nyílásáthidalói az égetett kerámia felületnek köszönhetően jól vakolható, egyszerűen beépíthető elemek.

A Leier MDE nyílásáthidalókkal a külső teherhordó falakban könnyedén megoldható az áthidalás, a többféle méretben kapható nyílásáthidalóknak hála, falvastagságtól függetlenül tudunk megoldást nyújtani Önnek.

Nyílásáthidalóink gyártása összetett folyamat, de az építőanyag-gyártásban eltöltött évtizedek alatt felgyülemlett tapasztalatunk szerint csak így alkothatunk maradandó, valóban jól funkcionáló áthidalókat. A kerámia köpenyes áthidalókat előfeszített vasalattal látjuk el, ez biztosítja a speciális összetételű betonnal együtt a megfelelő teherviselő képességet. A gyártás menetének folyamatos ellenőrzése teszi a Leier nyílásáthidalókat kiváló építőelemmé, a legmagasabb minőségi előírásokból soha nem engedünk.

További termékinformációkért kérjük, keresse fel az Önhöz legközelebb lévő viszonteladó partnerünket!

Viszonteladók megjelenítése!

Elemmagas nyílásáthidalóink egyik legnagyobb előnye, hogy gyorsan és könnyen beépíthetők, és mivel nem igényelnek ideiglenes alátámasztást, azonnal terhelhetők. A kerámiaköpeny előnyös sajátossága, hogy jól vakolható, így megtakarítható a vakolaterősítő háló alkalmazása.

 

A Leier MDE áthidalók beépítése során normál falazóhabarcsot kell használni. A beépítés során szükség lehet a nyílásáthidaló elem darabolására, ezt gyémánt-, vagy korundtárcsás gyorsdaraboló géppel lehet elvégezni. Szigorúan tilos a roncsolásos vágás, illetve az elem vésése, fúrása.

A Leiernél félkész nyílásáthidalókat is gyártunk, illetve forgalmazunk. A Leier MDA és Leier MDVA önmagukban nem képeznek teljes értékű nyílásáthidalást, hiszen csak az áthidalás alsó övében helyezkednek el. Ráfalazás, vagy rábetonozás szükséges a teljes értékű nyílásáthidalás létrehozásához, emiatt a szilárdulásig alátámasztást is igényelnek. Különböző vastagságú falazatokban alakítható ki nyílásáthidalás az áthidaló elemeink segítségével, belső- és külső teherhordó falakban, válaszfalakban egyaránt alkalmazható.

Külső falszerkezetbe történő beépítés esetén valamennyi Leier nyílásáthidaló kiegészítő hőszigetelés beépítését igényli. Ezt az áthidalók közé és/vagy a külső oldalukra lehet helyezni, minden esetben azt javasoljuk, hogy az áthidalók között kőzetgyapot lemezzel oldják meg a hőszigetelést. A külsőoldali hőszigeteléshez ugyanakkor érdemes EPS vagy XPS lapokat alkalmazni.

A nedvesség elleni védelemről ne feledkezzünk meg!

A Leier MDE, MDA és MDVA nyílásáthidalók egyaránt a 25 cm-es magassági méretrendhez igazodnak, és nem változtatnak a faltest magasságán.

Megválaszolatlan kérdései maradtak? Kérjen segítséget az Önhöz tartozó területi képviselőtől!

=> ¤

Tovább a termékekhez!