PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Virágföld gyártás

Magyarország nyugati régiójának legmodernebb és legnagyobb virágföld gyártó üzemét zöldmezős beruházás keretében 2005 évben építette fel a Leier csoport Jánosházán.
A Jánosházán létesült, korszerű, új gépsorokkal felszerelt üzemben csak természetes eredetű, válogatott alapanyagokat használnak fel. A magyar és litván érintetlen tőzegmezőkről származó összetevők kiemelkedően jó minőséget képviselnek.
Megrendelőink igényéhez igazodva a termékpalettánkat folyamatosan bővítjük, illetve a virágföld gyár évi 1,5 millió zsák kapacitása is tovább növelhető.

LEIER VIRÁGFÖLD

Prospektus megtekintése, letöltése.

A Leier virágföld, amely hobbi- és hivatásos kertészek számára készült.

Balkonon, lakásban valamint kerti földként különösen virágos növények ültetésére alkalmas.

A Leier virágföld világos, semleges tőzeg és élőkomposzt arányos keveréke. A növények fejlődéséhez szükséges szerves és ásványi anyagok keveréke olyan, hogy azokat a növény könnyen felvehesse, ami különösenátültetésnél elengedhetetlen.

Terméknév Kiszerelés [liter/zsák] Raklap Mennyiség [zsák/raklap]
Virágföld 10 EUR 180
Virágföld 20 EUR 120
Virágföld 40 EUR 48
Muskátliföld 40 EUR 48
Virágföld 65 EUR 36

LEIER MULCS

A fakéreg-törmelék aprított, természetes állapotú lúc-, jegenye-, vörös- és erdeifenyő kéregtörmelék. A kéreg ausztriai fafeldolgozó üzemekből érkezik, aprítás, majd 50 mm-es szitán történő átszitálás után nyeri el „szemcsés" szerkezetét, amely könnyen teríthető szét a növények között.A kéreg rothadása után értékes humusz keletkezik, amely erősíti a növények ellenálló képességét, és elősegíti a tápanyagok felvételét a talajból. A talaj a benne zajló intenzív folyamatok és a giliszták „munkája" révén laza és puha lesz.

A kéregtörmeléket a növénnyel telepített felületre 4-6 cm rétegben kell elhelyezni. A háncsréteg megakadályozza a gazok növekedését, a talaj kiszáradását, díszíti a talaj felületét. Egész éven át használható.