PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Új termékkel bővült termékpalettánk - Leier klímafödém

Mi is az a klímafödém?

Az előregyártott építőanyagok nagy előnye a szakemberek és megrendelők számára is, hogy gyorsítják az építkezést, mindemellett a technológiának köszönhetően kevesebb emberre van szükség a kivitelezés helyszínén – ez pedig nem megy a gyorsaság rovására. A Leier újdonsága, a klímafödém mindezeket az előnyöket sűríti össze egyetlen termékben.

A Leier Hungária Kft. kínálatába nemrég került be a klímafödém, a termék születése pedig a zsámbéki WBS Kft.-vel való közös együttműködés eredményeként történt: a fejlesztés lényege, hogy a mesterpanel födémet kiegészítették modern felületfűtési és -hűtési csövekkel, tehát a lemezekbe előre be van építve a mennyezetfűtés. Az így létrejött termék a Leier klímafödém nevet kapta. Maga a födém egy 7 cm betonlemez, ami már tartalmazza a födém alsó vasalatát, ezen felül be van építve a hűtő-fűtő panel, ami vakolást sem igényel.

A mesterpanelbe épített csővezetékek egyaránt alkalmasak fűtő- és hűtővíz szállítására, akár hőszivattyú által is. Ennek eredménye pedig, hogy a mennyezet jelentős szerepet játszik az épület hűtésében és fűtésében. A födémbe épített csőrendszerek az épület betonszerkezetét használják a hőcseréhez, így lesz teljes a klíma: télen sugárzó hőt, nyáron pedig kellemes hűtő hatást biztosítanak zavaró légáramlatok és hőmérsékletingadozás nélkül

Családi és társasház a fő felhasználási terület

 A mesterpanelt elsősorban családi házakhoz és társasházakhoz ajánlják a Leier szakemberei. A klímafödém – akárcsak más előregyártott termék – számos előnnyel bír a kivitelezés során. A klímafödém esetén a csövek és az esetleges elektromos dobozok beépítése nagymértékben meggyorsítja a fűtési és az elektromos rendszer kiépítését, így kevesebb az előmunka igény, ezen felül elegendő a födémlemezek alját csak glettelni, tehát megspórolható a vakolás. A klímafödémet már sikeresen alkalmazták egy tatai családi ház építése során, ahol a pincétől kezdve a teljes épület előregyártott elemekből állt, és ott a földszint feletti födémbe építették be a hűtő-fűtő paneleket mintegy 80 négyzetméteren.

 

 

Leier klímafödém

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre