PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Típusház vásárlás lépésről lépésre

Típusház vásárlás előtt állsz? Nem tudod hogy fogj hozzá ?

Egy kis segítség!

1. Telekvásárlás

Fontos, hogy a típustervek kiválasztása előtt már rendelkezz megfelelő közművesített telekkel.

2. Leier Típusház kiválasztása

A telek beépíthetőségi adatainak ismeretében válaszd ki a neked leginkább tetsző Típusházat! Ne aggódj, az egyes típustervek teljesen igényre szabhatók, így a tervek módosításának nincs akadálya.

3. Leier Típusterv igénylése

A típustervek igényléséhez keresd fel építész kollégánkat a +36-30/898-6653-as telefonszámon (hétköznapokon 9-12 óráig) vagy a tipushaz@leier.hu e-mail címen. A típustervek igénylésének díja 300 000 Ft + ÁFA. Ez az összeg azonban az árkalkulációnál visszatérül az építőanyagok árából vagy levásárolható bármely viszonteladó partnerünknél.

4. Építész tervező kiválasztása

Keress fel egy megbízható építészt, aki ha szükséges, elvégzi a Leier típusterveken az egyedi igényeidnek megfelelő módosításokat, helyszínre igazítja azt, illetve elkészíti a bejelentési/engedélyezési tervdokumentációt. Természetesen a tervezési folyamat során sem engedjük el építészed kezét, szakembereink ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítanak.

5. Kivitelező megbízása

Akár már a tervezés folyamata során is felkeresheted azt a szakmailag felkészült kivitelező csapatot, akiket szeretnél megbízni családi házad felépítésével. Fontos, hogy a Leier kivitelezést nem  végez. Kivitelezőről saját magadnak kell gondoskodnod, de a megfelelő kivitelező csapat kiválasztásában segítségedre lehet kivitelezői adatbázisunk, melyet a https://www.leier.hu/kivitelezoi-adatbazis oldalon találsz.

6. Árkalkuláció

A bejelentési tervdokumentáció alapján kollégáink aktualizálják a Leier termékekre vonatkozó árkalkulációt. Az árkalkuláció elfogadása és az abban szereplő termékek írásos megrendelését követően indul a gyártmánytervezés folyamata, majd a tervezett elemek gyártása akár már 4-8 hét alatt.

7. Leier elemek helyszínre szállítása

A kivitelezés ütemezése szerint, előre egyeztetett időpontban szállítjuk az építkezés helyszínére a szükséges Leier elemeket.

8. Szerkezetépítés

A kéregfalas technológiával egy szerkezetkész ház megépítése lényegesen gyorsabb és egyszerűbb, mint ami a hagyományos építési módoknál megszokott, így akár már 4 nap alatt állhat is a szerkezet.

9. Beköltözés

Az előregyártott elemek rendkívül gyors helyszíni építésének köszönhetően akár már 4 hónap alatt birtokba vehetjük új otthonunkat.


Építtető, Építész tervező, Leier, Kivitelező főbb feladatai


Építtető Építész tervező Leier szolgáltatja Kivitelező
Közművesített telek vásárlása Településkép egyeztetés helyi a önkormányzattal Típusház vázlattervek (díja: 300.000 Ft + ÁFA, amely az árkalkulációnál visszatérül az építőanyag árából vagy levásárolható Leier építőanyagra bármely viszonteladó partnerünknél)  Szerkezetépítés
Önkormányzati/építéshatósági egyeztetés településekre, telek beépíthetőségére vonatkozólag (ezzel már az építész tervező is megbízható) Helyi építési szabályzat és egyéni igény szerinti tervmódosítás, bejelentési/ engedélyezési tervdokumentáció elkészítése statikus, gépész és villamos tervfejezettel Gyártmánytervezés, elemek gyártása, helyszínre szállítása  Szerkezetkész/kulcsrakész bekerülési költség meghatározása
Építész tervező megbízása típusterv továbbtervezésére Szakmai konzultáció a Leier szakembereivel Kivitelezői adatbázis  Kivitelezés során helyszíni egyeztetés a Leier szakembereivel
Kivitelező megbízása Típusház megépítésére      

 

Kivitelezői adatbázis

Feliratkozás hírlevélre