PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Leiertherm 25/30 AKU MD

LEIERTHERM 25/30 AKU

Mátraderecskei gyártású hanggátló tégla, kiváló értékekkel, mely szintén elsősorban hanggátló falazatok építéséhez ajánlott. A kétféle - 25 cm, illetve 30 cm - vastagságú falazat építését a falazóelem 25/30-as formai kialakítása teszi lehetővé. A 30 cm-es vastagságú fal 59 dB, a 25 cm-es 56 dB súlyozott léghanggátlási értékekkel rendelkezik. A garantált léghanggátlás eléréséhez 12 mm vastag vízszintes és függőleges mész-cement habarcsréteg, illetve kétoldali 12 mm vastagságú mész-cement vakolat alkalmazása szükséges, mert így érhető el 30 cm-es falvastagság esetén a min. 412 kg/m2, 25 cm-es falvastagság esetén a 351 kg/m2 egységnyi falazatsúly.

Mi is a LeierTherm tégla?

Leiertherm kerámia falazóelemek magukban hordozzák a hagyományos téglaépítés kedvező alaptulajdonságait. Az alapanyagként felhasznált agyag kitermelése és újra feldolgozása minimális mértékben terheli környezetünket.

A tégla nem éghető anyag, ezért az abból épített házak jól ellenállnak a tűznek. A téglafalak kedvező szilárdsági tulajdonságokkal és a mechanikai igénybevételekkel szemben is jó ellenálló képességgel rendelkeznek. A falszerkezetek, jó hangszigetelő képességűek.
A nagy tömörségű téglaszerkezetek kiemelkedő hőtároló képességűek és hőfok csillapításúak. A téglának jók a légnedvesség-szabályozási képességei, ezért kellemes páratartalmú és mikroklímájú, komfortos lakóterek kialakítását teszi lehetővé. A téglafalak jól vakolhatók.
A teherhordó és homlokzati falazóelemeken kívül a rendszerhez válaszfallapok és áthidaló elemek tartoznak.
A termékcsoport teljes körű alkalmazásának egyértelmű előnye, hogy a rendszer elemei azonos minőségű anyagból készülnek, így az elkészülő épületek falszerkezetei és áthidalói hasonló technológiával egységes méretrendben építhetők.

További termékinformációkért kérjük, keresse fel az Önhöz legközelebb lévő viszonteladó partnerünket!

Viszonteladók megjelenítése!

 

Műszaki adatok:

Leiertherm 25/30 AKU MD
TULAJDONSÁG ÉRTÉK DIMENZIÓ
Méretek 30x25x23,8 cm
Szükséglet 12,8/15,3 db/m2
Bruttó száraz testsűrűség 1140 kg/m3
Névleges súly 20 kg
Deklarált nyomószilárdság 11 N/mm2
Egyenértékű
hővezetési tényező
0,347/0,376 W/mK
Hőátbocsátási tényező
(U.terv, fal.)
1,01/0,95 W/m2K
Súlyozott laboratóriumi
léghanggátlási szám
56/59 dB
Tűzállósági osztály A1  

Megválaszolatlan kérdései maradtak? Kérjen segítséget az Önhöz tartozó területi képviselőtől!

=> ¤