Szakcikkek

Kéménymegoldás épületen kívüli kialakítással

Kéménymegoldás épületen kívüli kialakítással

Az elmúlt években a kitartó válság hatására egy új gyakorlat alakult ki a fűtéstechnikában. A gázfűtés terjeszkedésével sok esetben kizárólagosan erre az energiahordozóra alakították ki lakóépületük fűtésének biztosítását és a gázárak növekedésével ez egyre nagyobb terhet jelent a magyar lakosságra.

Mélyépítős szakcikkek

Mélyépítős szakcikkek

Hasznos tanácsok és tudnivalók a Leier mélyépítő elemekről. Ismerje meg a terület buktatóit, veszélyeit és azok lehetséges megoldásait!

W3G-TECHNOLÓGIA AZ ÚJ LEIER KÉMÉNYRENDSZEREKBEN

W3G-TECHNOLÓGIA AZ ÚJ LEIER KÉMÉNYRENDSZEREKBEN

W - a kéményrendszer a nedvességnek ellenáll 3  - minden fűtési módra alkalmas (gáz, olaj, szilárd) G  - ellenáll a koromégésnek

Az eddigi legszélesebb felhasználási területen alkalmazható Leier Multikeram termékcsalád mindkét tagja W3G minősítéssel rendelkezik, azaz egy funkcióban egyesíti a koromégéssel szemben való ellenállást a nedvességre érzéketlen tulajdonsággal.

KÖRNYEZETTECHNIKA

KÖRNYEZETTECHNIKA

Ahogy a magasépítésben a teljességre törekszik a Leier, úgy a kiélezett mélyépítési piacon is az egyes projekteken felmerülő termékigények teljes körű kiszolgálására törekszik Magyarország egyik legnagyobb építőanyag gyártó cége.

Díszburkolatok

Díszburkolatok

Lakóházunk kültéri burkolatait nem egy idényre választjuk ki. Keressük a különböző gyártók katalógusait, nézelődjünk tágabb környezetünkben, kérjük szakember segítségét. Válasszunk jó ízléssel.

BIZTONSÁG ÉS KÉNYELEM: A JÓ KÉMÉNYRENDSZER

BIZTONSÁG ÉS KÉNYELEM: A JÓ KÉMÉNYRENDSZER

A KÁLYHA- ÉS KANDALLÓÉPÍTŐ SZAKEMBEREK IS NAGYRA ÉRTÉKELIK KÉMÉNYRENDSZEREINKET

Bár egy épület kéményrendszerének kiválasztása a megrendelő mellett leginkább a tervezők döntésétől függ, talán senki sem tud annyit a kémények gyakorlati előnyeiről és hátrányairól, mint a beépítést és próbaüzemet végző tapasztalt szakemberek. Kocsis Csaba, kémény-üzletágunk vezetője a közelmúltban a cserépkályha- és kandallóépítők szakmai találkozóján vett részt, ahol kéményrendszereink előnyeiről és felhasználási területeiről tájékoztatta az Ipartestület tagjait.

MÉRETRE GYÁRTOTT LEIER ÉPÍTŐELEMEK

MÉRETRE GYÁRTOTT LEIER ÉPÍTŐELEMEK

Gyors, gazdaságos és rugalmas, vagyis az egyedi igényeket mindenben kiszolgáló építkezés. Ez az ami minden építtető - legyen magánszemély, vagy beruházó – álmaiban szerepel. És pontosan ezt kínálja a méretre gyártott Leier vasbeton termékcsalád az építkezőknek.

KÉMÉNYES SZAKCIKKEK

KÉMÉNYES SZAKCIKKEK

Hasznos tanácsok és tudnivalók a Leier kémyénrendszerekről és általában a kéményekről. Ismerje meg a terület buktatóit, veszélyeit és azok lehetséges megoldásait!

Tégla - Örök érték az építkezésben

Tégla - Örök érték az építkezésben

Az építőanyagok között ilyen örök érték a négy ősi elem, a föld, a víz, a tűz és a levegő házasságából megszülető kerámia tégla, amely kiváló tulajdonságainak köszönhetően a mai napig a leggyakrabban és legszívesebben használt építőanyaga az emberiségnek.

Itt a fűtésszezon! – A kéményeket is ellenőriztetni kell

Itt a fűtésszezon! – A kéményeket is ellenőriztetni kell

Hazánkban a kémények állapota tragikusnak mondható, hiszen szinte nem telik el úgy hónap a fűtési szezonban, hogy ne hallanánk szén-monoxid-mérgezésről vagy a rossz füstgázelvezetés okozta balesetekről. A biztonságos kéményhasználat és az emberi egészség védelmének érdekében cégcsoportunk az Első Magyar Kéményszövetséggel és a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségével karöltve 2012. október 15-én – a fűtésszezon elindulásának napján – ismét felszólalt azért, hogy az emberek kiemelt figyelmet szenteljenek lakókörnyezetük biztonságára, megvédve magukat és családjukat az esetlegesen bekövetkezhető tragédiától.

Korszerű fatüzelés feltételei

Korszerű fatüzelés feltételei

Napjainkban újra keresett tüzelőanyaggá vált a tűzifa, hiszen mind több épületbe terveznek legalább egy kandallót, kandalló betétet, cserépkályhát. Ezen tűzterekkel megteremtve a romantikus hangulatot, a tűz érezhető melegét és megnyugtató látványát. Továbbá visszakerültek az épületeink gépészeti helyiségeikbe a fával üzemelő, központi fűtést ellátó készülékek, a vegyes tüzelésű kazánok és a korszerű faelgázosító, vagy pellet berendezések.

Fűtőkészülékek szabályozásának fontossága

Fűtőkészülékek szabályozásának fontossága

A hivatalos fűtési időszak kezdete, október 15. Ezt követően pl. a FŐTÁV megkezdi az épületek fűtésszabályozóinak készenléti állapotba helyezését. A társasházak eseti megrendelésnek megfelelően, illetve a külső hőmérséklet szerint indul be a fűtés az adott épületben. Amennyiben a napi középhőmérséklet több napon át 10°C alá esik elindítják a távfűtést. Magyarországi fűtési szezon fél évet jelent, hivatalosan április 15.-ig tart.

Ma már csak a rendszer jellegű égéstermék-elvezető berendezéseket engedélyezik

Ma már csak a rendszer jellegű égéstermék-elvezető berendezéseket engedélyezik

Napjaink egyik aktuális témája az energia-kérdés. Szükségszerű foglalkozni vele, hiszen amellett, hogy egyre nagyobb arányban terheli meg pénztárcánkat az energia-felhasználás, egyre többször halljuk, hogy (más téren is) pazarló életvitelünk a természeti erőforrások kimerüléséhez vezethet.

Ön ellenőriztette már kéményét?

Ön ellenőriztette már kéményét?

Magyarországon a szén-monoxid mérgezések száma 2010-ben sem csökkent. Ráadásul a korábbi években regisztrált 110-120 eset nem mondható pontos adatnak, hiszen sokszor az enyhe tünetek következtében azok nem kerülnek nyilvánosságra. A mérgezéssel összefüggő közel 30 haláleset sem ad okot bizakodásra. Az elrettentő adatok és a törvényi szabályozás ellenére a lakosság egy része még mindig nem együttműködő a kémények állapotának- és üzemeltetési körülményeinek ellenőrzését, karbantartását illetően.

Összefogás a dunakeszi családért

Összefogás a dunakeszi családért

Éppen egy hónappal ezelőtt, október 9-én egy százötven négyzetméteres családi ház teljes tetőtere égett le Dunakeszin. A hírre reagálva a Piramis Építőház Kft. azonnal szervezőmunkába kezdett azért, hogy minél hamarabb helyreállítsák a keletkezett károkat. A nemes kezdeményezéshez több építőanyag-gyártó mellett cégünk is csatlakozott: a ház fűtési rendszeréhez illeszkedő kéményt ajánlottunk fel a kétgyermekes család számára. Újabb összefogás példázza az építőipar képviselőinek segítőkészségét, amelynek keretében magánszemélyek közreműködésével egy dunakeszi családi ház leégett tetőszerkezetének felújításához járultak hozzá a vállalatok. A segítők köréhez csatlakoztunk mi is. „Partnerünk, a Piramis Építőház Kft. megkeresésére azonnal rendelkezésre bocsátottunk egy, a ház fűtési rendszeréhez illeszkedő kéményt, amelynek térítésmentes beszerelését Gyurik Balázs vállalta.” - nyilatkozta ügyvezetőnk, Komlós Andor.

Viszonteladók

Kérjük válasszon a viszonteladók listájából.

Területi képviselők

Írja be az irányítószámot, vagy a települést!

Feliratkozás hírlevélre