Mélyépítés

Akna fenékelemek

Akna fenékelemek

Fenékelemeink NA 80 cm-es névleges belső átmérővel csaphornyos illesztéssel, illetve NA100 cm-es névleges belső átmérővel csaphornyos és gumigyűrűs illesztéssel, künetes és künet nélküli kivitelben készülnek. A korszerű, ellenőrzött gyártástechnológia, a felhasznált alapanyagok minősége, a megerősített falvastagságok biztosítják, hogy a termékek minden igénynek megfeleljenek.

Aknagyűrű

Aknagyűrű

Az elemek NA 80, 100 és 200 cm-es névleges belső átmérővel csaphornyos kivitelben ,  az  NA 100 cm-es belső átmérővel rendelkező elemek gumigyűrűs tömítésű kivitelben is készülnek. Kialakítástól függően az NA 100-as gyűrűket  9 vagy 12 cm-es falvastagsággal, az  NA 80-as elemeket  9 cm-es falvastagsággal gyártjuk. Igény esetén az NA 100-as elemek beépített hágcsóval is rendelhetők. Hagyományos csaphornyos termékcsaládunk NA 200 cm-es átmérőjű elemet  is tartalmaz. Az aknagyűrűk ülepítő-, át¬emelő, tároló aknák (ciszternák) építésére alkalmasak, vagy oszlopok cölöp ill. kehely alapozásának bennmaradó zsaluzataként alkalmazhatók.

Aknaszűkítő elemek

Aknaszűkítő elemek

Csaphornyos és gumigyűrűs aknák felső eleme. A búvó nyílás mérete: 62,5 cm. Az NA 80-as rendszerű 9 cm, az NA 100-as 9 és 12 cm falvastagságú. Az ”ASZ – L; - L/G” jelű szűkítők felső kialakításához központosan illeszkednek az akna pontos magasságát beállító szintemelő gyűrűk. Az ASZ EU 100/62,5/35 L jelű 35 cm, vagy ASZ EU 100/62,5/40 L/G 40 cm magas aknaszűkítők lehetővé teszik sekély aknák összeépítését. Megrendelői igény esetén az NA 100-as rendszerű, normál (60, 70 cm) magasságú elemekbe hágcsóelemeket is elhelyezünk. Rendelkezünk speciális méretű szűkítőkkel, amelyek nagy átmérőjű (200 ill. 160 cm) akna elemeket egy lépcsőben szűkítenek 80 ill. 60cm-re.

Víznyelő akna

Víznyelő akna

Ezek az aknaelemek a burkolt felületekre eső csapadékvíz zárt csatornában történő elvezetését segítik. Az elemek kialakítása lehetőséget teremt az öntvény víznyelőrács  út- vagy járdaszegély melletti optimális elhelyezésére az elvezető cső tetszőleges irányszöge mellett. Az elemek pontos csatlakozását a csaphorony rendszer, a vízzárást a megfelelő minőségű cementhabarcs biztosítja.

Vízóra akna

Vízóra akna

Vízóra aknánkat talajvíztől mentes helyre ajánljuk. Az akna lefedésére utólagosan beépíthető, lépésálló bordáslemez fedlapot ajánlunk, de  megfelelő telepítéssel és teherviselő fedlappal építve max. 250 kN terhelésű felületbe is beépíthető. A telepítés előtt megfelelő munkagödör kialakítása szükséges. Az akna kellően tömörített, szivárgó réteggel ellátott sík felületre helyezhető. Az akna oldalfalán a tervekben meghatározott he¬lyeken a vízcső részére védőcsővel ellátott átvezető lyukakat alakítunk  ki. Vízóra aknánk hágcsós kivitelben is rendelhető.

Egyedi vasbeton akna

Egyedi vasbeton akna

A korszerű beruházások kivitelezésének meghatározója az idő és a minőség. Ezek a szempontok olyan építési technológiák alkalmazását követelik meg, melyek az előre gyártott szerkezeteket részesítik előnyben. A föld alá telepített közművek (víz, szennyvíz, csapadékvíz) rendszerei néha 15-35 m3-es kapacitású tarolok, egyéb gépészetet befogadó aknák beépítését teszik szükségessé, vagy pl. telekommunikáció eseten, bonyolult csomópontokat hoznak létre.

Feliratkozás hírlevélre