PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Felszíni vízelvezetés


A felszíni vízelvezetés korszerű és kulturált megoldásokat kíván meg, amelyek az épített környezetbe nemcsak, hogy maximálisan illeszkednek, de illenek is. A Leier előre gyártott termékei mind a minőségi, mind pedig a praktikussági szempontokat figyelembe véve az egyik legjobb választást jelentik a piacon.

Az esővíz elvezetése mindig is fontos szempont a járdák és az autóutak esetében, a rosszul, vagy éppen egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés járhatatlan utakat eredményezhet csapadékos idő esetén. A Leier előre gyártott árokburkoló elemeit könnyű telepíteni, a magas minőségű beton alapanyagnak köszönhetően pedig teljesen sima felületet kapunk, amelyben az esővíz könnyű elvezetésére van lehetőségünk. Karbantartása során nem igényel sok törődést, az esetlegesen a járatba jutó szennyeződések eltávolítása pedig gyerekjáték. Az időjárási hatásoknak maximálisan ellenálló beton alapanyagban nem tesz kárt a fagy, vagy a hőség. A terhelhető fedlapoknak köszönhetően átjárható az árokburkolás, a víznyelő fedlapoknak hála a burkolt felületről közvetlenül elvezethető a csapadék. Az esztétikus megjelenésű árokburkoló kül- és belterületen egyaránt telepíthető.

Megválaszolatlan kérdései maradtak? Termékmenedzserünk segít a további kérdések megválaszolásában!

Termékmenedzserek megjelenítése!

A több méretben kapható Leier talpas betoncsövek ideális megoldást nyújtanak a felszíni vízelvezetés alkalmával azokon a helyeken, ahol nincs szükség, és nincs is lehetőség nyitott árokburkoló elhelyezésére. Az előzetesen elkészített stabil, tömörített aljzatra helyezett talpas betoncsővel biztonságos folyásfenék kialakítására van lehetőség. Az 1 méter hosszúságú elemek hagyományos csaphorgonyos illesztését a cementhabarcsos kötés teszi stabil vízelvezetővé.

Az integrált gumigyűrűs tömítéssel ellátott, 2 méteres hosszúsággal forgalomba hozott, tokos-talpas Leier betoncsövek a magasabb minőségi igényű csapadék és szennyvíz csatornák kialakításához használatosak. A gumigyűrűt a gyártás folyamán a betoncső tokos végén, a tokrészbe ágyazva helyezünk el. Az előre gyártott Leier betoncsövek gyors kivitelezést, a gumigyűrűs kialakítás fokozott vízzáró tulajdonságot eredményeznek.

A Leier a csőelemek betonaknákhoz történő csatlakoztatásáról is gondoskodik, a szintén betonból készült tokos betoncső csatlakozó közdarab egységes hosszal, ám többféle belső átmérővel készül. A csatlakozó kialakítása pontos csatlakozást biztosít a betoncsövek tokos végéhez, a megfelelő vízzárásról a gumigyűrűs tömítés gondoskodik.

A Leier beton támfal elemeket is készít talpas betoncsövekhez, természetesen azokkal teljesen megegyező méretekben. A pontos, precíz kivitelezésnek köszönhetően a csatlakozás és a vízzárás is tökéletes, utóbbit a megfelelő minőségű cementhabarccsal növelhetjük. Az elemek mozgatása a minősített emelőfülekkel, szakszerűen végezhető.

A Leier tokos, illetve tokos-talpas betoncsövekhez úgynevezett előfej elemek gyártását is végzi. Az előfejek különböző illesztésekkel csatlakoztathatók a betoncsövekhez. Az esztétikai követelményeknek való megfelelés érdekében a fentiek mellett díszburkolatokkal és különböző szegélykövekkel szolgáljuk ki a vásárlói igényeket.

Megválaszolatlan kérdései maradtak? Termékmenedzserünk segít a további kérdések megválaszolásában!

Termékmenedzserek megjelenítése!

Tovább a termékekhez!