PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Zajárnyékoló fal épült a szombathelyi állomásnál

Verbó Ákost, a Pont 8 Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a kivitelezésről.

Mióta foglalkoznak zajárnyékoló rendszerek építésével?

A Pont 8 Kft. 2009-ben alakult. Az első egy-két évben többnyire felelős műszaki vezetőként vettünk részt a kivitelezések előkészítésében, lebonyolításában, irányításában, ma már állandó fizikai létszámmal és gépekkel, teljes körűen vállalunk kivitelezési munkákat.

Milyen trendek figyelhetők meg a zajárnyékoló rendszerek területén?

A magyar építőipari piacon az elmúlt években egyfajta megtisztulás volt megfigyelhető, a kivitelezők és a gyártók között is. A piaci szereplők egyre kevésbé tolerálják a hirtelen felfutó, majd gyorsan köddé váló, aztán új cégben, más néven reinkarnálódó „vállalkozókat”. A trendek, konkrét követelmények természetesen országonként eltérőek és idővel változnak is. A harmonizált szabványok, előírások átjárhatóságát, változásait folyamatosan követjük, ajánlataink is ezekhez igazodnak. Összességében az a tapasztalatunk, hogy még mindig nagyon nehézkes a bürokrácia, illetve sok a logikátlan előírás. Nagyon örülnénk, ha a vállalkozókra több jogot és kötelezettséget ruháznának át.

Miért választotta a Leier Durisol zajárnyékoló rendszerét?

A kiváló minőség, és az esztétikus megjelenés mellet a választásnál komoly szerepet játszott, az a tény, hogy a tárgyi beruházáson (GYSEV Zrt. megrendelésében, Szombathely állomás, Sas utca, zajárnyékoló kerítés építése) adott volt a lehetőség a 4 méternél nagyobb osztások kialakítására. Mivel a tervezés is a feladat részét képezte, már a pályázatunk készítésekor 5 méteres oszloptengely távolságokkal kalkuláltunk, ami kevesebb oszlop és alaptest építését teszi szükségessé azonos falhossz, illetve beépített négyzetméter mellett, így jelentős költségmegtakarítás érhető el. Az építés során, mind a megrendelő GYSEV Zrt.-vel, mind a panelt szállító LEIER Hungária Kft.-vel, remek munkakapcsolat alakult ki, a kivitelezés rendkívül gördülékenyen zajlott, és úgy gondolom, kijelenthetem, hogy az érdekelt felek – és nem utolsó sorban az ott lakók számára is – eredményesen zárult.

Feliratkozás hírlevélre