KÖRNYEZETTECHNIKA

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

EGYRE ELISMERTEBB A LEIER KÖRNYEZETTECHNIKA

Ahogy a magasépítésben a teljességre törekszik a Leier, úgy a kiélezett mélyépítési piacon is az egyes projekteken felmerülő termékigények teljes körű kiszolgálására törekszik Magyarország egyik legnagyobb építőanyag gyártó cége. A minőségi építőanyagairól ismert Leier folyamatosan bővülő kínálatában a tisztító aknák és beton csövek mellett átemelő- és víznyelő elemek és vízóra aknák is szerepelnek, a speciálisabb környezettechnikai igények kielégítésére pedig olajleválasztók, zsír- és iszapfogók, valamint házi szennyvíztisztító berendezések is rendelkezésre állnak.

- A Leier cégcsoport több mint egy évtizede elkötelezett híve a környezetvédelemnek. Sok területen különböző módon és mértékben szennyezik a környezetünkben fellelhető értékes vizeinket, és ezt a terhelést környezetünk egyre kevésbé viseli el. Úgy gondoljuk, hogy utódaink életminőségének, jövőnk megóvásának érdekében mindenki számára alapvető feladat vizeink tisztaságának megőrzése. A célok megvalósításának érdekében a Leier csoport korszerű technológiák, a Leier környezettechnika termékcsalád alkalmazását ajánlja, így hatékony megoldást kínál a szenny- és szennyezett víz kezelési problémák megoldására – mondta el Major Tamás, a Leier Környezettechnika üzletágvezetője.

- A magyarországi környezetvédelmi beruházások keretében zajló szennyvízcsatorna hálózat kiépítési és bővítési munkáiban a Leier termékek – elsősorban a beton tisztítóaknák felhasználása- vezető szerepet tölt be. Hisszük, hogy a Leier csoport környezettechnikai termékcsaládjáról is hamarosan ugyan ezt mondhatjuk el – mondta Major Tamás.
- Az olajleválasztó és iszapfogó berendezések az átfolyó szennyvizet tisztítják meg a könnyű folyadékszennyeződéstől (benzin, fűtő és dieselolaj, szűrőolaj).  Az olajleválasztó berendezés egy előregyártott betonaknában elhelyezett rozsdamentes acélból készült, szűrővel ellátott szerkezet, melynek szűrőbetétje könnyen és gyorsan tisztítható. A szerkezet működése egyszerű és költségkímélő. Elsősorban benzinkutak, gépkocsi mosók, parkolók, garázsok elvezető rendszereiben keletkező szennyvizeinek tisztítására ajánljuk ezt a megoldást. Az iszapfogó berendezés szervesen kapcsolódik az olajleválasztóhoz. Abban az esetben ajánljuk használatát, ha az áthaladó víz az átlagosnál nagyobb mennyiségben tartalmaz üledéket. Segítségével elsősorban a víznél nagyobb fajsúlyú hordalékok (homok, kavics, stb.) választhatók le.
A VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézet KHT. vizsgálatai alapján az olajleválasztó berendezés-család mindenben megfelel a magyar környezetvédelmi előírásoknak.
A Leier Zsírfogók a hús- és halfeldolgozó üzemek, éttermek, konyhák működése során keletkező zsírral szennyezett vizek megtisztítására alkalmasak. A zsírleválasztó a fajsúlykülönbség alapján tartja vissza és gyűjti a szennyeződést. Szerkezete és működése egyszerű és költségkímélő.
A legfrissebb termék a Leier környezettechnikai termékpalettáján a „LEIER" ÖKO-PUR egyedi szennyvíztisztító kisberendezés, amely kiválóan alkalmazható olyan helyeken ahol a közműves szennyvízelvezető rendszer nem készült el és gazdaságossági okok miatt a jövőben sem várható kiépítése. A szennyvíztisztító berendezéseket a 1,6 – 2,4 méter belső átmérőjű vasbeton elemekbe építik be, mely tartályokat üresen a családi házak tulajdonosai egyre gyakrabban használják más célra is, gyakran ebben gyűjtik össze és tárolják az ereszcsatorna által a tetőről összegyűjtött csapadékvizet.
A Leier átemelő aknák aknaelemeit elsősorban gravitációs lakossági és ipari szennyvízcsatorna, másodsorban talaj-, bel-, csurgalék- és depóniavíz elvezető rendszerek kültéri szakaszátemelő aknáinak építéséhez ajánlja a Leier, de kialakításukból adódóan alkalmasak folyadékok tartós vagy időszakos tárolására is. A 160 és 200 cm-es belső átmérőjű vasbeton aknarendszerek fenék-, magasító-, és záróelemei rendszeren belül tág határok közötti igényeknek megfelelő összeállítást tesznek lehetővé. A Leier rendelkezik hagyományos technológiával telepíthető, előre elkészített munkagödörbe építhető, gyárilag sík fenékkel ellátott rendszerrel, valamint a kútsüllyesztéses technológiával építhető vágóéllel ellátott rendszerrel is. Az elemek mozgatásához az elemek oldalfalába megfelelően méretezett, acélsodrony alapú becsavarozható emelőfül fogadására alkalmas dűbeleket építettek be.
- A célunk az, hogy egy-egy feladatot teljes körűen, előre gyártott Leier mélyépítő elemek felhasználásával tudjunk megvalósítani – ehhez rendelkezünk a különféle kapacitású és méretű építőelemekkel – mondta el Major Tamás, a Leier Környezettechnika üzletágvezetője. – A Leier előregyártott mélyépítő építőelemei kiváló minőségű, válogatott alapanyagokból, környezetbarát gyártástechnológiával készültek, ezért tartósak, felhasználásuk környezettudatos gondolkodásra vall. Az építőelemek felhasználásával a hagyományos alkalmazások mellett egyedi igényeket is könnyen ki tudunk szolgálni, a kialakított rendszer könnyen és megbízhatóan üzemeltethető.
A tervezők és szakemberek munkáját a Leier akna konszignációs tervezőprogram összeállításával segíti, mely része a Leier tervező CD-nek. A program az előre gyártott Leier mélyépítő elemek felhasználásával, az aknavariációk tömegéből néhány adat alapján meghatározza az akna kialakításához szükséges aknaelemeket, jelentős mértékben megkönnyítve és meggyorsítva ezzel a feladat elvégzését. Az előállított aknaadatokból könnyen kigyűjthető a bizonyos szakaszok elemjegyzéke, azok értéke, összsúlya, de a program elkészíti a megrendelő lapokat is, a fenékelem típusok megrajzolásával együtt.
A program készítése során fő szempont volt az egyszerű kezelhetőség és a minél szélesebb körű feladatmegoldó képesség. Figyelembe vették az előre gyártott Leier aknaelemek variációjának korlátait és a lehető legoptimálisabb összeállítás meghatározására törekedtek a szerkezeti megoldásoknál is.
A program segítséget nyújt a Leier aknáinkat betervező csatornaközmű tervezőknek az egyes elemek konszignálásában, a kivitelezők költségvetés készítési feladataiban, az elemrendelések előállításában és megkönnyíti a helyszíni összeépítés koordinálását.

Viszonteladóink